Ψωμι Πλεξουδα

ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΠΛΕΞΟΥΔΑ

 

304FAD95-8463-4E2F-9E41-617ED4F1BDB7

 

 

Κάπου είχα ακούσει πως το ψωμί είναι φαγητό μέχρι να γίνει το φαγητό. Είναι γεγονός. Αυτό το συγκεκριμένο ψωμάκι είναι φανταστικό. Αφράτο με τραγανή κρούστα και τέλεια γεύση !  Είναι εύκολο και πολύ διασκεδαστικό να το φτιάχνεται μαζί με τα παιδιά. Δοκιμάστε το και αφήστε τα σχόλια, τις παρατηρήσεις σας και τις δικές σας ιδέες και συνταγές.

 
Υλικά:

*1 κούπα χλιαρό νερό
* 1 1/2 κούπα χλιαρό γάλα
* 2 1/2 κουτ. γλ.ξηρή μαγιά
* 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
* 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
* 1 κουτ. γλ. αλάτι
* 4-5 κούπες αλεύρι
* σπόροι παπαρούνας

 

 

 

Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το νερό, το γάλα και τη μαγιά. Προσθέτουμε το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατέυουμε .

Προσθέτουμε το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.

Καλύπτουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, την τοποθετούμε σε μις ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα κομμάτια, και απο το καθένα πλάθουμε 4 κορδόνια τα οποία πλέκουμε μεταξύ τους σε πλεξούδα.

Τοποθετούμε τις πλεξούδες μας σε ταψί με λαδόκολλα, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσουν για άλλη μισή ώρα.

Εντωμεταξύ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

Πασπαλίζουμε τις πλεξούδες με παπαρουνόσπορο η σουσάμι και ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.

Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

 


 

 

 

 

Wedding Banner (1)_160x600
  • Welcome to Mygreekitchen
140x140

MyGreekitchen

Greek Mediterranean Cuisine and much more..
Latest posts
  • | Χωρίς σχόλια

    ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ

    ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ           Οι μπαγκέτες είναι μακρόστενα ψωμιά δημοφιλείς στη Γαλλία, αν και προέρχονται απο τη Βιέννη. Συνήθως, είναι κατασκευασμένα από λευκό ψωμί. Οι μπαγκέτες έχουν συνήθως ...

  • | Χωρίς σχόλια

    ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

    ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ     Υλικά: Για τη ζύμη *500 γρ. αλεύρι  *100 ml ελαιόλαδο *20 ml ξίδι από λευκό κρασί *10 γρ. ζάχαρη *1 ½ κουτ. γλ.αλάτι *210 ml νερό *200 ml ελαιόλαδο για άλειμμα Για τη γέμιση *2 ...

  • | Χωρίς σχόλια

    Σαραγλί

    ΣΑΡΑΓΛΙ         Ζουμερό με τραγανό φύλλο γεμάτο με ξηρούς καρπούς, το σαραγλί είναι αγαπημένο όλων.  Είναι εύκολο στην παρασκευή του και το αποτέλεσμα πραγματικά απολαυστικό.       Υλικά:  Για το σιρόπι *500 ...

Instagram Photos
Instagram has returned invalid data.
Calendar
Ιούνιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαΐ    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Tags