Σαλατα Caprese

ΣΑΛΑΤΑ CAPRESE
Ιταλική Σαλάτα με φρέσκια μοτσαρέλα , ντοματίνια και βασιλικό.

Υλικά:

Για τη σαλάτα:
* 1 κεσεδάκι ντοματίνια
* 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
* 250gr φρέσκια ψιλοκομμένη μοτσαρέλα

Για τη σως
* ¼ φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο
* ¼ φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
*Αλάτι

 

*2 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το βαλσαμικό ξίδι και τη μαύρη ζάχαρη. Βράζουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να γίνει η σάλτσα αφρώδη και παχιά. Αφήνουμε να κρυώσει

Βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση ,και τη φρέσκια μοτσαρέλα σε ένα μπολ σαλάτας.
Πριν το σερβίρισμα, προσθέτουμε το φρέσκο βασιλικό , αλάτι, και περιχύνουμε τη σως και ελαιόλαδο πάνω από τη σαλάτα.

 

image

No Comments Yet.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *