Τυρένια Ψωμακια

ΤΥΡΕΝΙΑ ΨΩΜΑΚΙΑ

 

E27EFDA0-B839-4E20-B145-61604C262121

 

 

Αυτά τα μικρά πεντανόστιμα Τυρένια ψωμάκια εγγυημένα, θα τα λατρέψετε. Κατάλληλα για όλες τις ώρες, και τέλειο σχολικό κολατσιό.
Δοκιμάστε τα μία φορά και στη συνέχεια θα τα κάνετε ξανά και ξανά…. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχετε ξαναδοκιμάσει τόσο αφράτα ψωμάκια!!
Καταπληκτική συνταγή με νόστιμο αποτέλεσμα.

 

 

4C75F743-0DEB-4B4D-BECB-73F57A77D2CC

 

 

Υλικά :

*2/3 κούπας ηλιέλαιο
*2 κούπες ζεστό γάλα
*1 φακελάκι ξηρή μαγιά
*1 κουτ. γλ. αλάτι
*2 κουτ. σούπας ζάχαρη
*2 κουτ. γλ. μπέικιν
*4-6 κούπες Αλευρι, κοσκινισμένο

*Φέτα τριμμένη
*παπαρουνόσπορο
*2 κρόκους για το άλλειμα

 

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπώλ αναμυγνείουμε τη μαγιά με το γάλα και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά και προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν.

Ζυμώνουμε έως ότου έχουμε μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε το μπώλ και αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.

Σε μια καθαρή επιφάνεια πασπαλίζουμε αλεύρι και χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια ( μέγεθος μεγάλου μανταρινιού )

Πιέζουμε ελαφρά το κάθε μπαλάκι και βάζουμε στο κέντρο του μια κουταλιά τριμμένη φέτα. Δίνουμε το σχήμα μπάλας στη ζύμη και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Αφού γεμίσουμε το ταψί, το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας στην άκρη για 10 λεπτά . Αλείφουμε με αυγό , πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα .

 

 


 

 

 

 

Wedding Banner (1)_160x600
  • Welcome to Mygreekitchen
140x140

MyGreekitchen

Greek Mediterranean Cuisine and much more..
Latest posts
  • | Χωρίς σχόλια

    ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ

    ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ           Οι μπαγκέτες είναι μακρόστενα ψωμιά δημοφιλείς στη Γαλλία, αν και προέρχονται απο τη Βιέννη. Συνήθως, είναι κατασκευασμένα από λευκό ψωμί. Οι μπαγκέτες έχουν συνήθως ...

  • | Χωρίς σχόλια

    ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

    ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ     Υλικά: Για τη ζύμη *500 γρ. αλεύρι  *100 ml ελαιόλαδο *20 ml ξίδι από λευκό κρασί *10 γρ. ζάχαρη *1 ½ κουτ. γλ.αλάτι *210 ml νερό *200 ml ελαιόλαδο για άλειμμα Για τη γέμιση *2 ...

  • | Χωρίς σχόλια

    Σαραγλί

    ΣΑΡΑΓΛΙ         Ζουμερό με τραγανό φύλλο γεμάτο με ξηρούς καρπούς, το σαραγλί είναι αγαπημένο όλων.  Είναι εύκολο στην παρασκευή του και το αποτέλεσμα πραγματικά απολαυστικό.       Υλικά:  Για το σιρόπι *500 ...

Instagram Photos
Instagram has returned invalid data.
Calendar
Δεκέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Tags