Τσουρέκια με σοκολατα

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

 

EBDA78E9-96F3-49E5-88DF-5FBD53A20D9C

 

7FC09438-5878-49C5-ACD5-AD8545E49901

 

57E54B5D-EE26-43BB-9F29-B2CCAC136960

 

 

 

Αφράτα, φουσκωτά με τέλειο άρωμα και γεύση που σε ξεσηκώνει!!! Αυτή τη συνταγή την κάνω πολλά χρόνια και δεν την αλλάζω με καμμία άλλη. Το αποτέλεσμα είναι ακριβώς αυτό που θέλω και αυτό που πρέπει να είναι ένα τσουρέκι. Να έχει όγκο αλλά να μην είναι βαρύ, να έχει ευχάριστο άρωμα, να είναι αφράτο , και φυσικά να μη μοιάζει με μπαγιάτικο ψωμί μετά απο λίγες ημέρες.

Σήμερα είπα να κάνω μια μικρή παρέμβαση και πραγματικά άξιζε τον κόπο….
Λόγω της σοκολάτας έχουν μια έξτρα υγρασία και είναι απίστευτα μαλακά, αφράτα και ελαφριά.

Συνήθως αφήνω τα τσουρέκια να κρυώσουν και μετά αφού τα κλείνω σε ξεχωριστά σακουλάκια τα βάζω στην κατάψυξη. Έτσι έχω όποτε θέλω ολόφρεσκο τσουρέκι.

Δοκιμάστε τη συνταγή και αφήστε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας η και τις δικές σας ιδέες και συνταγές.

Μείνετε συντονισμένοι, σε λίγες μέρες έρχεται νέα σούπερ γεύση ….

 

 

08F82649-6737-4560-8275-622849554C36

 

 

Υλικά:

 

* 1 ½ κιλό αλεύρι

* 90 γρ. φρέσκια μαγιά

* 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο

* 500 γρ. ζάχαρη

* 4 αυγά

* 350ml ζεστό γάλα

* 1 κουτ. γλ. μαστίχα

* 1 κουτ. γλ. τριμμένο μαχλέπι

* 1 κουτ. γλ. τριμμένο κακουλέ

* 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

* Πρέζα αλάτι

* 1 κουτ. γλ βανίλια

*1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας

* 2 κρόκοι αυγών, για το άλειμμα

* ½ φλιτζάνι τεμαχισμένα αμύγδαλα ή σουσάμι (προαιρετικά)

 

 


 

Εκτέλεση:

 

Σε ένα μπολ, διαλυουμε τη μαγιά σε μια κούπα ζεστό νερό. Προσθέτουμε 250 γραμμάρια αλεύρι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.

Στο υπόλοιπο αλεύρι , ρίχνουμε το αλάτι, το κακουλέ, το μαχλέπι και τη μαστίχα.

Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και το ζεστό γάλα.

Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς που έχει φουσκώσει και το μείγμα της ζάχαρης στο αλεύρι .
Βάζουμε τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χρησιμοποιώντας το γάντζο , ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο »η ζύμη είναι έτοιμη όταν είναι μαλακή και δεν κολλάει στην πλευρά του μπολ.

– Αν ζυμώνουμε με το χέρι :
Ζυμώνουμε ρίχνοντας σε δόσεις το λιωμένο βούτυρο.
Ζυμώνουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά, μέχρι η ζύμη να είναι απαλή , λεία και να μη κολλάει.

Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 3 ώρες να φουσκώσει.

Κόβουμε σε ίσα κομμάτια , ανοίγοντας κάθε ένα με τα χέρια η με πλάστη όσο μπορούμε. Πασπαλίζουμε κατά μήκος , με τις σταγόνες σοκολάτας , τυλίγουμε και πλάθουμε σε ρολό ( μπαστούνι ).

Τέλος πλέκουμε σε πλεξούδες, και τις τοποθετούμε σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα περίπου να φουσκώσουν.

Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών και αλείφουμε τα τσουρέκια.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι η φιλέ αμυγδάλου ( προαιρετικά ).

Ψήνουμε για 20 έως 30 λεπτά, στους 160 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα ωραίο, χρυσό-καφέ χρώμα.

 


 

 

 

Wedding Banner (1)_160x600
  • Welcome to Mygreekitchen
140x140

MyGreekitchen

Greek Mediterranean Cuisine and much more..
Latest posts
  • | Χωρίς σχόλια

    ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ

    ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ           Οι μπαγκέτες είναι μακρόστενα ψωμιά δημοφιλείς στη Γαλλία, αν και προέρχονται απο τη Βιέννη. Συνήθως, είναι κατασκευασμένα από λευκό ψωμί. Οι μπαγκέτες έχουν συνήθως ...

  • | Χωρίς σχόλια

    ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

    ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ     Υλικά: Για τη ζύμη *500 γρ. αλεύρι  *100 ml ελαιόλαδο *20 ml ξίδι από λευκό κρασί *10 γρ. ζάχαρη *1 ½ κουτ. γλ.αλάτι *210 ml νερό *200 ml ελαιόλαδο για άλειμμα Για τη γέμιση *2 ...

  • | Χωρίς σχόλια

    Σαραγλί

    ΣΑΡΑΓΛΙ         Ζουμερό με τραγανό φύλλο γεμάτο με ξηρούς καρπούς, το σαραγλί είναι αγαπημένο όλων.  Είναι εύκολο στην παρασκευή του και το αποτέλεσμα πραγματικά απολαυστικό.       Υλικά:  Για το σιρόπι *500 ...

Instagram Photos
Instagram has returned invalid data.
Calendar
Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιάν    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Tags