Τηγανιτα Καλαμαρακια

ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ

IMG_2276

 

Υλικά:

* 700 γρ. καλαμάρι
*100 γρ. αλεύρι
*λάδι για τηγάνισμα
*χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια καλά.
Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα καλαμάρια σε ροδέλες,

Τοποθετούμε τις ροδέλες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σκουπίζουμε καλά.

Σε ένα μπώλ βάζουμε αλεύρι και βουτάμε τα καλαμάρια .
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι και αφήνουμε να κάψει. για να τσιγαρίστε το

Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια σε παρτίδες για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανά.

Αφαιρούμε τα καλαμαράκια απο το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε τα καλαμαράκια, αφού πασπαλίσουμε με λίγο αλάτι ( αν χρειαστεί ), και μπόλικο χυμό λεμονιού.

 

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *