Ταρτα Φρουτων

By 0 No tags Permalink 0

ΤΑΡΤΑ ΦΡΟΥΤΩΝ

IMG_2477

Η άνοιξη είναι εδώ και μια τάρτα με φρέσκα φρούτα είναι ότι πρέπει.

Βουτυρένια σπιτική βάση γεμισμένη με μια βελούδινη κρέμα και φορτωμένη με πολλά φρέσκα και ζουμερά φρούτα.

Δοκιμάστε την συνταγή και καταπλήξτε τους αγαπημένους σας.

IMG_2475

 

Υλικά:

Κρούστα:
* ½ κούπα (8 κουτ. σούπας) μαλακό βούτυρο
* ½ κούπα ζάχαρη
* 1 κουτ. σούπας λεμόνι
* 1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
* ½ κουτ. γλ. αλάτι
* 1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Κρέμα:
* 2 κούπες γάλα
* 1/2 κούπα ζάχαρη, χωρισμένη
* 1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
* Πρέζα αλάτι
* 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
* 1/4 κούπας άνθος αραβοσίτου
* 2 κουτ. σούπας βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους
Επικάλυψη:
* Μύρτιλλα, βατόμουρα, φράουλες,

 

IMG_2476

Εκτέλεση:

 

Για την βάση
Χτυπάμε μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.
Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα βουτύρου. ( Το μείγμα θα είναι εύθρυπτο ).

Τοποθετούμε τη ζύμη σε στρογγυλή φόρμα τάρτας. Με ένα πιρούνι τρυπάμε την ζύμη σε πολλά σημεία, για να αποφύγουμε το φούσκωμα.

Ψήνουμε τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο , ( 170 βαθμούς ) για 20-22 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Για την κρέμα
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, 1/4 κούπας ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να φτάσετε στο μείγμα.

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε μαζί τους κρόκους αυγών, το άνθος αραβοσίτου  και την υπόλοιπη ζάχαρη.  Σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βράζουμε το μείγμα σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς, για περίπου δύο λεπτά.

Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε με μεσαία ταχύτητα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το μείγμα να κρυώσει, περίπου 5 λεπτά.

Τοποθετήστε την κρέμα σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη πιέζοντάς την απευθείας στην επιφάνεια της κρέμας για να εμποδίσουμε το σχηματισμό πέτσας. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες.
Τέλος γεμίζουμε την βάση με την κρέμα και τοποθετούμε τα φρούτα απο πάνω.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε .

No Comments Yet.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *