Παστέλι με ξηρούς καρπούς

ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

 

 

CA98C1AF-A49C-485E-829F-CE2C9499344D

 

 

Το παστέλι αποτελεί ένα εξαιρετικά θρεπτικό τρόφιμο, καθώς ο συνδυασμός σουσαμιού με μέλι παρέχει μια σειρά από συστατικά, απαραίτητα για την καθημερινή λειτουργία του οργανισμού.

Πρώτα από όλα μας δίνει ενέργεια, (χωρίς να λαμβάνουμε ζάχαρη) απαραίτητη για να αντεπεξέλθουμε στην καθημερινή σωματική και πνευματική μας δραστηριότητα.

 

C77CA254-AAB9-49BC-8D3A-8614239EF90A

 

 

Η μοναδική όμως θρεπτική αξία του σουσαμιού δίνει στο παστέλι και άλλες ιδιότητες.

Συγκεκριμένα, αναλύοντας τη σύστασή του, βλέπουμε ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, σε βιταμίνη Ε, σε συνδυασμό με τη μειωμένη περιεκτικότητά του σε απλά σάκχαρα και κορεσμένο λίπος.

Παράλληλα, λόγω του σουσαμιού, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, από τις καλύτερες ανάμεσα στα φυτικής προέλευσης τρόφιμα. Επίσης, περιέχει μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία όπως φώσφορο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και σελήνιο.

Τα συστατικά αυτά αποτελούν πολύ σημαντικά στοιχεία του ανθρώπινου μεταβολισμού απαραίτητα για ποικίλες λειτουργίες, όπως η λειτουργικότητα των οστών και των μυών, οι αντιδράσεις μεταβολισμού.

Πέρα όμως από όλα αυτά αποτελεί και μια πρακτική και γρήγορη επιλογή εντός και εκτός σπιτιού.

Φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα το δικό μας παστέλι, νόστιμο και υγιεινό σνάκ για όλες τις ώρες.

 

 

DA81DA65-FCFC-4973-B3A4-54DC32BBC2A6

 

 

Υλικά που θα χρειαστούμε :

 

*1/2 κούπα μέλι

*1 φλούδα λεμονιού

*1/2 κούπα σουσάμι

*1 κούπα ξηρούς καρπούς της επιλογής μας. ( εγώ χρησιμοποίησα αμύγδαλα και φυστίκια αιγίνης)

 

 

Εκτέλεση:

 

Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρντίζουμε το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς, μέχρι να χρυσαφίσει το σουσάμι.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το μέλι με τη φλούδα λεμονιού. Μόλλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς.   Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά περίπου . Το μείγμα πρέπει να ξεκολλάει απο τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Αδείαζουμε σε λαδόκολλα και απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα . Κόβουμε το παστέλι σε κομμάτια μόλλις κρυώσει ελαφρώς.

Διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο με λαδόκολλα .

 


 

 

 

 

Wedding Banner (1)_160x600
  • Welcome to Mygreekitchen
140x140

MyGreekitchen

Greek Mediterranean Cuisine and much more..
Latest posts
  • | Χωρίς σχόλια

    ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ

    ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ           Οι μπαγκέτες είναι μακρόστενα ψωμιά δημοφιλείς στη Γαλλία, αν και προέρχονται απο τη Βιέννη. Συνήθως, είναι κατασκευασμένα από λευκό ψωμί. Οι μπαγκέτες έχουν συνήθως ...

  • | Χωρίς σχόλια

    ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

    ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ     Υλικά: Για τη ζύμη *500 γρ. αλεύρι  *100 ml ελαιόλαδο *20 ml ξίδι από λευκό κρασί *10 γρ. ζάχαρη *1 ½ κουτ. γλ.αλάτι *210 ml νερό *200 ml ελαιόλαδο για άλειμμα Για τη γέμιση *2 ...

  • | Χωρίς σχόλια

    Σαραγλί

    ΣΑΡΑΓΛΙ         Ζουμερό με τραγανό φύλλο γεμάτο με ξηρούς καρπούς, το σαραγλί είναι αγαπημένο όλων.  Είναι εύκολο στην παρασκευή του και το αποτέλεσμα πραγματικά απολαυστικό.       Υλικά:  Για το σιρόπι *500 ...

Instagram Photos
Instagram has returned invalid data.
Calendar
Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιάν    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Tags