ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

 

B9E24F9E-984B-4F6C-A9DF-968FC3A4D654

 

Υλικά:

Για τη ζύμη

*500 γρ. αλεύρι 

*100 ml ελαιόλαδο

*20 ml ξίδι από λευκό κρασί

*10 γρ. ζάχαρη

*1 ½ κουτ. γλ.αλάτι

*210 ml νερό

*200 ml ελαιόλαδο για άλειμμα

Για τη γέμιση

*2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

*150γρ. φέτα

*200γρ. γραβιέρα 

*250γρ. κασέρι 

*2 αυγά 

*μπόλικο πιπέρι

*αλάτι

 

 


 

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη

Σε ένα μίξερ με τον γάντζο προσθέτουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το ξίδι από λευκό κρασί, τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό.

Χτυπάμε για 5 λεπτά. Αν δεν έχουμε μίξερ, μπορούμε να ανακατέψουμε τα υλικά με τα χέρια μας για 5 λεπτά.

Μόλις η ζύμη αρχίσει να ενώνεται και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ σε 5 λεπτά την αφαιρούμε από το μπολ.

Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική.

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα άλλο μπολ και το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη. Αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση

Σε ένα μπώλ βάζουμε όλα τα υλικά. Ανακατέυουμε και η γέμιση μας είναι έτοιμη.

Για το το φύλλο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C στον αέρα.

Μόλις είναι έτοιμη και η ζύμη μας, μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας και χωρίζουμε σε 6 ίσα κομμάτια. Πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι τον πάγκο μας.

Ξεκινάμε με ένα πλάστη να ανοίγουμε το πρώτο από τα 6 ζυμαράκια μας.

Αν δούμε ότι κολλάει το ζυμάρι, προσθέτουμε κι άλλο σιμιγδάλι.

Με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο (Πάντα ανοίγουμε το ζυμάρι, γυρνώντας τον πλάστη προς το μέρος μας ), και σχηματίσουμε κύκλο διαμέρτου 40-50 εκ.

Εντωμεταξύ αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ. με ελαιόλαδο.

Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο χωρίς να ακουμπάει το πινέλο στα φύλλα. Δεν πρέπει τα ακουμπάμε με το πινέλο για να μπαίνει αέρας και να μην κολλάνε τα φύλλα μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο τα φύλλα μας θα γίνουν πιο τραγανά.

Χρειαζόμαστε περίπου 200 ml ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα φύλλα μας συνολικά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλα 2 φύλλα έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τη βάση της πίτας μας.

Πρώτα δημιουργούμε τοιχώματα στην πίτα μας και μετά γεμίζουμε τα κενά της πίτας με τα κομμάτια της ζύμης δημιουργώντας έτσι υφές στην πίτα μας.

Απλώνουμε τη γέμιση καλά σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και την πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία για ακόμα 3 φύλλα, βάζοντας τα πάνω από τη γέμιση .

Δίνουμε μεγάλη προσοχή στο τελευταίο φύλλο, το βάζουμε από πάνω και γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα με τα χέρια μας.

Χαράζουμε την πίτα με ένα μαχαίρι. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο .

Ψήνουμε για 45-60 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή και πάρει χρώμα.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε την πίτα ζεστή η κρύα.

 

 

 

 

 

Wedding Banner (1)_160x600
  • Welcome to Mygreekitchen
140x140

MyGreekitchen

Greek Mediterranean Cuisine and much more..
Latest posts
  • | Χωρίς σχόλια

    ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ

    ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ           Οι μπαγκέτες είναι μακρόστενα ψωμιά δημοφιλείς στη Γαλλία, αν και προέρχονται απο τη Βιέννη. Συνήθως, είναι κατασκευασμένα από λευκό ψωμί. Οι μπαγκέτες έχουν συνήθως ...

  • | Χωρίς σχόλια

    ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

    ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ     Υλικά: Για τη ζύμη *500 γρ. αλεύρι  *100 ml ελαιόλαδο *20 ml ξίδι από λευκό κρασί *10 γρ. ζάχαρη *1 ½ κουτ. γλ.αλάτι *210 ml νερό *200 ml ελαιόλαδο για άλειμμα Για τη γέμιση *2 ...

  • | Χωρίς σχόλια

    Σαραγλί

    ΣΑΡΑΓΛΙ         Ζουμερό με τραγανό φύλλο γεμάτο με ξηρούς καρπούς, το σαραγλί είναι αγαπημένο όλων.  Είναι εύκολο στην παρασκευή του και το αποτέλεσμα πραγματικά απολαυστικό.       Υλικά:  Για το σιρόπι *500 ...

Instagram Photos
Instagram has returned invalid data.
Calendar
Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιάν    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Tags