Λιγκουινι με κεφτεδακια και σαλτσα ντοματας

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ

img_9317

 

Λιγκουίνι με κεφτεδάκια σε σάλτσα είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, και φυσικά η λύση όταν ρωτάμε όλους στο σπίτι ‘ τι θα φάμε αύριο ; ‘ αλλά …η δεν παίρνουμε απάντηση η  ακούμε διαφορετικές προτάσεις .

Απλή συνταγή με υπέροχα πλούσια και γεμάτη γεύση !!!

 

 
Υλικά:
Για τους κεφτέδες:
* 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
* 1 κούπα τριμμένο ψωμί
* 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
* 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
* 2 κουτ. γλ αλάτι
* 1/2 κουτ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
* 1 αυγό, χτυπημένο
* 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
*Λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:
* 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
* 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
* 1 1/2 κουτ. γλ. ψιλοκομμένο σκόρδο
* 1/2 κούπα κόκκινο κρασί
* 1 1/2 κούπα φρέσκια ντομάτα, ψιλοκομμένη
* 1 κούπα σάλτσα ντομάτας
* 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
* 1 1/2 κουτ. γλ. αλάτι
* 1/2 κουτ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

*1 πακέτο λιγκουίνι ζυμαρικά, μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση :

Τοποθετούμε τον κιμά, το τριμμένο ψωμί, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το αυγό και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ.
Ζυμώνουμε τον κιμά και πλάθουμε σε

Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας.

Για τη σάλτσα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Βάζουμε το κρασί και δυναμώνουμε τη φωτιά, βράζοντας μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά για περίπου 3 λεπτά.
Βάζουμε στο τηγάνι τις τριμμένες ντομάτες, τη σάλτσα ντομάτας, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

Βάζουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 έως 20 λεπτά, στη χαμηλότερη θερμοκρασία έως ότου οι κεφτέδες ψηθούν.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια πάνω στα μαγειρεμένα λινγκουίνι και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *