Μεσογειακη Πιτσα

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΙΤΣΑ

img_9175

 

 

Υλικά:

* 1 σπιτική ζύμη πίτσας *

*1.½ κουτ” σούπας ελαιόλαδο

* 1 φλιτζάνι φρέσκια ντομάτα, τριμμένη

* 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

* 2 κουτ. γλ. ρίγανη

* 300 γρ μοτσαρέλα, τριμμένο

* 1 φλυτζάνι φρέσκα μανιτάρια η 1 κουτί μανιτάρια σε φέτες + 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

* 1 φλιτζάνι ντοματάκια, κομμένα στη μέση

* ½ φλιτζάνι ελιές
* Φρέσκα φύλλα βασιλικού

* 12 κουταλάκι πιπέρι

*1 1/2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι

 

 

Εκτέλεση:

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα μανιτάρια.
Αφήνουμε στην άκρη.

Απλώνουμε τη ζύμη σε στρογγυλό λαδωμένο ταψάκι.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέυουμε την τριμμένη ντομάτα, το σκόρδο, και το ελαιόλαδο.

Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στη ζύμη. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και λίγο πιπέρι.
Ρίχνουμε την τριμμένη μοτσαρέλα , τα μανιτάρια και

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να κρούστα να ροδίσει.

Όταν Πίτσα γίνει, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά, προσθέτουμε λίγα φρέσκα ντοματίνια, φύλλα βασιλικού, πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι ( για να δώσει ένταση ) και σερβίρουμε .

No Comments Yet.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *