Μελαχροινη

By 0 No tags Permalink 0

ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗ

IMG_2463

 

Ζουμερή, ελαφριά με καταπληκτική γεύση ‘ αυτή η Μελαχροινή θα σας γοητεύσει .

Δοκιμάστε την και αφήστε τα σχόλια , τις παρατηρήσεις  και τις δικές σας ιδέες και συνταγές.

 

 

 

Υλικά:

*2 αυγά
*1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
*1 1/2 κούπες ζάχαρη
*3 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη
*2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
*2 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
*1 κουτ. γλ.εκχύλισμα βανίλιας
*1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
*1 κουτ. γλ. κανέλα
*1 κούπα γιαούρτι
*1 κούπα σπορέλαιο
*1/2 κούπα καρυδόψιχα

Για το σιρόπι:
*3 κούπες ζάχαρη
*2 κούπες νερό
*1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού

Για την ganache:
*1 κούπα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
*1 κούπα κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Εκτέλεση:

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.

Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη,το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, τη βανίλια, τη φρυγανιά, την κανέλα και τα καρύδια. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά (που έχουμε χτυπήσει πριν ), και ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε αλευρωμένο και βουτυρωμένο μεσαίο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά.

Αφού βγάλουμε από τον φούρνο την καρυδόπιτα και την αφήσουμε να κρυώσει, ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το νερό μαζί με 3 φλιτζάνια ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού. Αφήνουμε μέχρι να πάρουν βράση και να δέσει ελαφρώς το σιρόπι, για 5-7 λεπτά. Περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι την κρύα καρυδόπιτα μέσα στο ταψί και αφήνουμε να το απορροφήσει.

Παράλληλα ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας.
Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Δεν θέλουμε να βράσει. Όταν ζεσταθεί αρκετά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Επικαλύπτουμε την καρυδόπιτα με τη γκανάς σοκολάτας και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για 30 λεπτά. Σερβίρουμε σε κομμάτια.

 

 

 

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *