Σαλτσα ντοματας με ψημενο σκορδο

By 0 No tags Permalink 0

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΜΕ ΨΗΜΕΝΟ ΣΚΟΡΔΟ

 

IMG_5224

 

 

Απογειώστε τις μακαρονάδες σας με αυτή την απλή αλλά πεντανόστιμη σάλτσα με το ιδιαίτερο άρωμα και την ξεχωριστή γεύση .
Υλικά:

* 1/3 κούπα ελαιόλαδο
* 1 κουτ. σούπας βούτυρο
* 6 ψητές σκελίδες σκόρδο* , πολτοποιημένες
* 3 κούπες τριμμένη ντομάτα
* 1/2 κουτ. γλ. ζάχαρη
* 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
* ½ κούπα νερό
* ¼ κούπα αποξηραμένο βασιλικό
* 1 κουτ. γλ. αλάτι
* 1/2 κουτ. γλ.πιπέρι

 


 

Εκτέλεση :

Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σωτάρουμε το σκόρδο. Μόλις το άρωμα του σκόρδου αρχίσει να γίνεται έντονο , προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τη μισή ποσότητα του βασιλικού. Προσθέτουμε και το νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ βάζουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και βράζουμε μέχρι al dente.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και χωρίς να τα βάλουμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό, τα προσθέτουμε στη σάλτσα .
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.

Σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε τη μακαρονάδα μας με τον υπόλοιπο βασιλικό.

 


 

 

*ΨΗΜΕΝΟ ΣΚΟΡΔΟ

Το ψημένο σκόρδο δίνει ιδιαίτερη γεύση και ξεχωριστό άρωμα σε όλες τις συνταγές μας.

1-2 κεφάλια σκόρδο
1/4 κούπας ελαιόλαδο

Κόβουμε το κοτσάνι απο τα κεφάλια σκόρδου, πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδα και τα βάζουμε στο φούρνο τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε τις σκελίδες.

Wedding Banner (1)_160x600
  • Welcome to Mygreekitchen
140x140

MyGreekitchen

Greek Mediterranean Cuisine and much more..
Latest posts
  • | Χωρίς σχόλια

    ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ

    ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ           Οι μπαγκέτες είναι μακρόστενα ψωμιά δημοφιλείς στη Γαλλία, αν και προέρχονται απο τη Βιέννη. Συνήθως, είναι κατασκευασμένα από λευκό ψωμί. Οι μπαγκέτες έχουν συνήθως ...

  • | Χωρίς σχόλια

    ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

    ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ     Υλικά: Για τη ζύμη *500 γρ. αλεύρι  *100 ml ελαιόλαδο *20 ml ξίδι από λευκό κρασί *10 γρ. ζάχαρη *1 ½ κουτ. γλ.αλάτι *210 ml νερό *200 ml ελαιόλαδο για άλειμμα Για τη γέμιση *2 ...

  • | Χωρίς σχόλια

    Σαραγλί

    ΣΑΡΑΓΛΙ         Ζουμερό με τραγανό φύλλο γεμάτο με ξηρούς καρπούς, το σαραγλί είναι αγαπημένο όλων.  Είναι εύκολο στην παρασκευή του και το αποτέλεσμα πραγματικά απολαυστικό.       Υλικά:  Για το σιρόπι *500 ...

Instagram Photos
Unable to communicate with Instagram.
Calendar
Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιάν    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Tags