Ψωμί με δενδρολίβανο στο slow cooker

ΨΩΜΙ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

IMG_3487

 

 

 

Υλικά:

*1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
* 1 1/2 κουτάλι σούπας Μαγιά
* 1/2 κουτάλι σούπας αλάτι
* 3 1/4 κούπες αλεύρι
* 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
* 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δενδρολίβανο
* 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

 
Εκτέλεση :

Σε ένα μικρό μπολ αναμυγνείουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το δεντρολίβανο μαζί.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά, και προσθέτουμε το μείγμα με το ελαιόλαδο .
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να είναι απαλή και να μην κολλάει.
Βάζουμε τη ζύμη σε μπώλ , αφού το λαδώσουμε πρώτα, και αφήνουμε για περίπου 2 ώρες, να φουσκώσει.
Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη την τοποθετούμε , μαζί με λαδόκολλα στο slow cooker.

image

Ενεργοποιούμε την συσκευή μας , κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για 3 1/2 ώρες.
(Ο Χρόνος ψησίματος θα ποικίλει ανάλογα με την συσκευή slow cooker που διαθέτουμε)
Εάν είναι επιθυμητό ένα πιο σκούρο χρώμα στο ψωμί το βάζουμε στο φούρνο για 3-5 λεπτά, ελέγχοντας συχνά για να αποφύγουμε το κάψιμο.
Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.

image

 

 

 

 

 

 

 



  • Welcome to Mygreekitchen
140x140

MyGreekitchen

Greek Mediterranean Cuisine and much more..
Latest posts
  • | Χωρίς σχόλια

    Κέικ Πορτοκαλι

    ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ   Αφράτο , ζουμερό, μυρωδάτο κέικ πορτοκάλι με πλούσια γεύση . Τέλειο για πρωινό, με καφέ η γάλα και φυσικά για σχολικό κολατσιό. Δοκιμάστε το.       Υλικά: *250 ...

  • | Χωρίς σχόλια

    Εργολάβοι

    ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ   Τραγανοί από έξω , αφράτοι και μαστιχωτοί απο μέσα αυτοί οι εργολάβοι θα σας ξετρελάνουν εγγυημένα !! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη με ...

  • | Χωρίς σχόλια

    Γυρος Χοιρινος

    ΓΥΡΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΣ     Ποιός δεν αγαπάει το γύρο ; Φτιάχνουμε στο σπίτι το δικό μας γύρο με μια συνταγή καταπληκτική απο τον Άκη Πετρετζίκη . Δοκιμάστε την ...

Calendar
Νοέμβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Tags