Τσουρέκια με Σοκολατένιο Ταχινι

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΤΑΧΙΝΙ

 

E36C5A60-37DF-48E6-8B1C-8645675962A7

 

Αφράτα, φουσκωτά με τέλειο άρωμα και γεύση που σε ξεσηκώνει!!! Αυτή τη συνταγή την κάνω πολλά χρόνια και δεν την αλλάζω με καμμία άλλη. Το αποτέλεσμα είναι ακριβώς αυτό που θέλω και αυτό που πρέπει να είναι ένα τσουρέκι. Να έχει όγκο αλλά να μην είναι βαρύ, να έχει ευχάριστο άρωμα, να είναι αφράτο , και φυσικά να μη μοιάζει με μπαγιάτικο ψωμί μετά απο λίγες ημέρες.

Σήμερα είπα να κάνω μια μικρή παρέμβαση και πραγματικά άξιζε τον κόπο….
Με το ταχίνι έχουν μια έξτρα υγρασία και είναι απίστευτα μαλακά, αφράτα και ελαφριά.

Συνήθως αφήνω τα τσουρέκια να κρυώσουν και μετά αφού τα κλείνω σε ξεχωριστά σακουλάκια τα βάζω στην κατάψυξη. Έτσι έχω όποτε θέλω ολόφρεσκο τσουρέκι.

 

0CA4E50A-C2A5-418A-B7C4-0B36F6916EB4

Δοκιμάστε τη συνταγή και αφήστε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας η και τις δικές σας ιδέες και συνταγές.

 

7727EF82-73EB-4ED0-A051-0FDAA08A1FCD

 

 

Υλικά:

 

* 1 ½ κιλό αλεύρι

* 90 γρ. φρέσκια μαγιά

* 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο

* 500 γρ. ζάχαρη

* 4 αυγά

* 350ml ζεστό γάλα

* 1 κουτ. γλ. μαστίχα

* 1 κουτ. γλ. τριμμένο μαχλέπι

* 1 κουτ. γλ. τριμμένο κακουλέ

* 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

* Πρέζα αλάτι

* 1 κουτ. γλ βανίλια

*Ταχίνι σοκολάτα

* 2 κρόκοι αυγών + 1 κουτ. γλ. ζάχαρη για το άλειμμα

 


 

Εκτέλεση:

 

Σε ένα μπολ, διαλυουμε τη μαγιά σε μια κούπα ζεστό νερό. Προσθέτουμε 250 γραμμάρια αλεύρι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.

Στο υπόλοιπο αλεύρι , ρίχνουμε το αλάτι, το κακουλέ, το μαχλέπι και τη μαστίχα.

Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και το ζεστό γάλα.

Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς που έχει φουσκώσει και το μείγμα της ζάχαρης στο αλεύρι .
Βάζουμε τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χρησιμοποιώντας το γάντζο , ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο »η ζύμη είναι έτοιμη όταν είναι μαλακή και δεν κολλάει στην πλευρά του μπολ.

 

– Αν ζυμώνουμε με το χέρι :
Ζυμώνουμε ρίχνοντας σε δόσεις το λιωμένο βούτυρο.
Ζυμώνουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά, μέχρι η ζύμη να είναι απαλή , λεία και να μη κολλάει.

Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 3 ώρες να φουσκώσει.

Κόβουμε σε ίσα κομμάτια , ανοίγοντας κάθε ένα με τα χέρια η με πλάστη όσο μπορούμε. Αλείφουμε κατά μήκος , με ταχίνι, τυλίγουμε και πλάθουμε σε ρολό ( μπαστούνι ).

Τέλος πλέκουμε σε πλεξούδες, και τις τοποθετούμε σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα περίπου να φουσκώσουν.

Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με ζάχαρη και ελάχιστο νερό και αλείφουμε τα τσουρέκια.

Ψήνουμε για 20 έως 30 λεπτά, στους 160 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα ωραίο, χρυσό-καφέ χρώμα.

 


 

 

 

 

 

Wedding Banner (1)_160x600
  • Welcome to Mygreekitchen
140x140

MyGreekitchen

Greek Mediterranean Cuisine and much more..
Latest posts
  • | Χωρίς σχόλια

    Τσουρέκια με Σοκολατένιο Ταχινι

    ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΤΑΧΙΝΙ     Αφράτα, φουσκωτά με τέλειο άρωμα και γεύση που σε ξεσηκώνει!!! Αυτή τη συνταγή την κάνω πολλά χρόνια και δεν την αλλάζω με ...

  • | 4 Σχόλια

    Τσουρέκια με σοκολατα

    ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ             Αφράτα, φουσκωτά με τέλειο άρωμα και γεύση που σε ξεσηκώνει!!! Αυτή τη συνταγή την κάνω πολλά χρόνια και δεν την αλλάζω με καμμία ...

  • | 5 Σχόλια

    Παστέλι με ξηρούς καρπούς

    ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ         Το παστέλι αποτελεί ένα εξαιρετικά θρεπτικό τρόφιμο, καθώς ο συνδυασμός σουσαμιού με μέλι παρέχει μια σειρά από συστατικά, απαραίτητα για την καθημερινή ...

Instagram Photos
Instagram has returned invalid data.
Calendar
Ιούνιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Tags