Αφράτα Τυροπιτάκια Κουρου

ΑΦΡΑΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

 

25D87FB5-7D79-4562-A7D4-6A6804A55494

 

 

Αυτά τα τυροπιτάκια, εγγυημένα, θα τα λατρέψετε. Κατάλληλα για όλες τις ώρες, και τέλειο σχολικό κολατσιό.
Δοκιμάστε τα μία φορά και στη συνέχεια θα τα κάνετε ξανά και ξανά…. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχετε ξαναδοκιμάσει τόσο αφράτα τυροπιτάκια!!!
Καταπληκτική συνταγή με νόστιμο αποτέλεσμα.

 

BACAB532-CD76-4E8A-8E68-3722E882C9B6

 

 

Υλικά :

*125 γρ μαλακό βούτυρο
*2 αυγά
*2/3 κούπας ηλιέλαιο
*1/2 κούπα γιαούρτι
*1 φακελάκι ξηρή μαγιά
*1 κουτ. γλ. αλάτι
*2 κουτ. σούπας ζάχαρη
*1 κούπα χλιαρό νερό
*1 κουτ. γλ. μπέικιν
*4-6 κούπες Αλευρι

*Φέτα τριμμένη
*2 κρόκους για το άλλειμα

 

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπώλ αναμυγνείουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό και λίγο ζάχαρη.
Αφήνουμε για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά και προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και τα αυγά. Ανακατέυουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ανακατέυουμε και προσθέτουμε το μπέικιν και λίγο λίγο το αλεύρι.

Ζυμώνουμε έως ότου έχουμε μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε το μπώλ και αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.

Σε μια καθαρή επιφάνεια πασπαλίζουμε αλεύρι και χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια ( μέγεθος μεγάλου μανταρινιού )

Πιέζουμε ελαφρά το κάθε μπαλάκι και βάζουμε στο κέντρο του μια κουταλιά τριμμένη φέτα. Κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Αφού γεμίσουμε το ταψί, το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας στην άκρη για 10 λεπτά . Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα .

 


 

 

 

Wedding Banner (1)_160x600
  • Welcome to Mygreekitchen
140x140

MyGreekitchen

Greek Mediterranean Cuisine and much more..
Latest posts
  • | Χωρίς σχόλια

    ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ

    ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ           Οι μπαγκέτες είναι μακρόστενα ψωμιά δημοφιλείς στη Γαλλία, αν και προέρχονται απο τη Βιέννη. Συνήθως, είναι κατασκευασμένα από λευκό ψωμί. Οι μπαγκέτες έχουν συνήθως ...

  • | Χωρίς σχόλια

    ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

    ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ     Υλικά: Για τη ζύμη *500 γρ. αλεύρι  *100 ml ελαιόλαδο *20 ml ξίδι από λευκό κρασί *10 γρ. ζάχαρη *1 ½ κουτ. γλ.αλάτι *210 ml νερό *200 ml ελαιόλαδο για άλειμμα Για τη γέμιση *2 ...

  • | Χωρίς σχόλια

    Σαραγλί

    ΣΑΡΑΓΛΙ         Ζουμερό με τραγανό φύλλο γεμάτο με ξηρούς καρπούς, το σαραγλί είναι αγαπημένο όλων.  Είναι εύκολο στην παρασκευή του και το αποτέλεσμα πραγματικά απολαυστικό.       Υλικά:  Για το σιρόπι *500 ...

Instagram Photos
Instagram has returned invalid data.
Calendar
Δεκέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Tags