ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Φτιάχνουμε τη δική μας σφολιάτα στο σπίτι με μόλις 3 υλικά.
Αποθηκεύουμε στο ψυγείο η την κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Θα μου πείτε βέβαια…και γιατί να μην αγοράσω ένα πακέτο έτοιμη σφολιάτα και να γλιτώσω τον κόπο ;
Η απάντηση είναι απλή. Ότι είναι σπιτικό είναι καλύτερο και πιο υγιεινό.
Δοκιμάστε τη συνταγή’ και με τη δική σας σφολιάτα φτιάξτε ότι τραβάει η ορεξή σας, όπως Τυρένια σφολιατίνια , Εύκολη & γρήγορη τυρόπιτα κά.
Υλικά:
* 250 γρ. αλεύρι
* 1 κουτ. γλ. αλάτι
* 250 γρ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά όχι μαλακό
* 150ml κρύο νερό
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, και τα προσθέτουμε στο μπολ, τρίβοντας ελαφρά τα κομμάτια βουτύρου στο αλεύρι .
Κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε περίπου τα δύο τρίτα του νερού, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη προσθέτοντας επιπλέον νερό αν χρειαστεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά στο ψυγείο.
Σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώνουμε και με τον πλάστη δίνουμε ορθογώνιο σχήμα στη ζύμη, περίπου 20 x 50 εκατοστά.
Διπλώνουμε τη ζύμη στα τρία, σαν φάκελο, και ανοίγουμε πάλι με τον πλάστη , διπλώνοντας ξανά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τουλάχιστον 4 φορές.
Τέλος διπλώνουμε τη ζύμη , όπως πρίν, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν από τη χρήση.
Μπορούμε επίσης να την αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη, αφού την τυλίξουμε με μεμβράνη.



Leave a Reply