
ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ
Οι μπαγκέτες είναι μακρόστενα ψωμιά δημοφιλείς στη Γαλλία, αν και προέρχονται απο τη Βιέννη. Συνήθως, είναι κατασκευασμένα από λευκό ψωμί. Οι μπαγκέτες έχουν συνήθως σκληρή κρούστα και αφράτη ψύχα.
Η ομαλή γεύση και η τραγανή, χρυσή κρούστα την καθιστούν το τέλειο γαλλικό ψωμί για να σερβίριστεί με κάθε γεύμα. Είναι ιδανικό για σάντουιτς και εξαιρετικό με σούπες.
Η παρασκευή της γαλλικής μπαγκέτας είναι πολύ απλή και απαιτεί μόνο τέσσερα υλικά.
Δοκιμάστε την και να είστε σίγουροι πως μόλις αρχίσετε να τις φτιάχνετε στο σπίτι σας, δεν θα θέλετε να σταματήσετε.
Υλικά:
* 40 γρ. φρέσκια μαγιά
* 650 ml χλιαρό νερό
* 1 κιλό αλεύρι για ψωμί
* 17 γρ. άλάτι
Εκτέλεση:
Ανακατέυουμε τη μαγιά και το νερό σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε να καθίσει για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε για 6-8 λεπτά.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη μας σε ένα μπολ που καλύπτουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε το μπόλικο σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου 1 ώρα.
Αφού φουσκώσει το ζυμάρι , το χωρίζουμε σε 4-5 ίσα κομμάτια.
Πλάθουμε το κάθε κομμάτι ζύμης δίνοντας μακρόστενο σχήμα και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα .
Καλύπτουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τα ψωμιά μας να φουσκώσουν για 30 λεπτά. Αφού φουσκώσουν χαράζουμε με μαχαίρι ( 3 φορές, διαγώνια ) την κάθε μπαγκέτα .
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι οι μπαγκέτες να πάρουν χρώμα.
Leave a Reply