Τυλιχτο Τσουρεκι με Σοκολατενιο Ταχινι Κρανμπερι και Καρυδια ( BABKA )

ΤΥΛΙΧΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ( BABKA ) ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΤΑΧΙΝΙ ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

IMG_0138

 

Η Μπάμπκα ( BABKA )  είναι ένα γλυκό ψωμί, τσουρέκι, απο την Πολωνία , όπου το φτιάχνουν συνήθως το Πάσχα.

Συνήθως βρίσκουμε την μπάμπκα με γέμιση σοκολάτα, όπως νουτέλα.

Σήμερα εμείς την φτιάξαμε με κάποιες μικρές αλλαγές.

Αντικαταστήσαμε την νουτέλα με σοκολατένιο ταχίνι και προσθέσαμε κράνμπερι και καρύδια.

Η ζύμη της μπάμπκα είναι ιδιαίτερη,  και με την βοήθεια της Κουζινομηχανής Kenwood, η ζύμη μας ήταν καταπληκτική.

Δοκιμάστε την μπάμπκα και αφήστε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.

 

Υλικά:

* 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
* 1/2 κούπα γάλα, χλιαρό
* 2 κουτ. γλ. ζάχαρη
* 2 κούπες για κάθε χρήση αλεύρι
* 8 κουτ. σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
* 1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
* 1/2 κουτ. άλατι
* 3/4 κούπας Σοκολατένιο Ταχίνι*
* 1 κούπα κράνμπερι
*1/2 κούπα καρύδια
* 1 αυγό + 1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος

 

 

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη μαγιά, το γάλα, τη ζάχαρη και 1/2 κούπα αλεύρι.
Ανακατέυουμε με μια σπάτουλα και αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά.

IMG_0151
Προσθέτουμε το αυγό, προσαρμόζουμε τον γάντζο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.

IMG_0115

Προσθέτουμε το βούτυρο, 1 κουταλιά κάθε φορά και τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα για 5-7 λεπτά, μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαφρώς κολλώδης .

IMG_0120

Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες περίπου.

IMG_0122

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα και Αλείφουμε με το ταχίνι σοκολάτα. Βάζουμε τα κράνμπερι και τα καρύδια και ξεκινώντας απο την πλευρά που βρίσκεται μπροστά μας , σφιχτά κυλάμε τη ζύμη σε ένα ρολό.

IMG_0156

Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη κατά μήκος και πλέκουμε σε πλεξούδα.

IMG_0157

Τοποθετούμε την πλεξούδα σε βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ.

IMG_0130

Αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες περίπου για να φουσκώσει .
Βουρτσίζουμε με το αυγό και την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε για 30 λεπτά.

IMG_0153
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς , κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε .

IMG_0154

 

*Συνταγή για σπιτικό σοκολατένιο ταχίνι

 

#Kenwood #vgfoodblogawards

No Comments Yet.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *