Κουνουπίδι στο φούρνο με τυριά

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

 

C56A2943-798A-4E3B-B7C3-80ACBEAADAF8

 

 

Κουνουπίδι. Αλήθεια τι σκέφτεστε όταν το ακούτε’¡ Βράσιμο, δυσάρεστη οσμή…..ποιός θα το φάει¡ τα παιδιά ούτε να το βλέπουν……ποιός θα το φάει¡
Κι όμως` το κουνουπίδι έχει ιδιαίτερη διατροφική αξία αφού περιέχει μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών και λιπαρών οξέων Ωμέγα-3.

 

Για πολλούς, και ειδικότερα για τα παιδιά, μπορεί να μην είναι το αγαπημένο τους λαχανικό, ωστόσο έχει πολλές ιδιότητες που κάνουν καλό σε ολόκληρο τον οργανισμό. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα λαχανικά για την καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών.

 

Για τους παραπάνω λοιπόν λόγους βάζουμε το κουνουπίδι, όπως και όλα τα λαχανικά στην καθημερινότητα μας, και προσπαθούμε να τα μαγειρεύουμε με διαφορετικούς τρόπους έτσι ώστε να είναι αρεστά σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά.

 
Αυτό το πιάτο με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες , είναι κατάλληλο για κάθε περίσταση. Αλείφουμε με ελαιόλαδο, σκόρδο, ρίγανη, πάπρικα και παρμεζάνα , ψήνουμε και το αποτέλεσμα ….καταπληκτικό. Το σερβίρουμε σαν ορεκτικό η σαν συνοδευτικό αφού ταιριάζει τέλεια με ψάρια, θαλασσινά αλλά και κρέατα.

 
Εγώ το φτιάχνω αρκετά συχνά αφού όλοι στο σπίτι ,  μικροί και  μεγάλοι, το λατρεύουν !
Δοκιμάστε το και εσείς και αφήστε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.
Καλή όρεξη!

 

 

Υλικά:

* 1 μεγάλο κουνουπίδι
* 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
* 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
* 1 κουτ. γλ. πάπρικα
* 1 κουτ. γλ.ρίγανη
* 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
* Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
* 2 κούπες φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα, γραβιέρα η κεφαλοτύρι

 

 

 

Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-190 βαθμούς, και απλώνουμε αλουμινόχαρτο η λαδόκολλα σε ρηχό ταψί.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατέυουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, την ρίγανη και το λιωμένο σκόρδο και αφήνουμε στην άκρη.

 

13EF13A1-8E1F-4811-9F97-852A46241037

 

 

Αφαιρούμε τα εξωτερικά πράσινα φύλλα από το κουνουπίδι και κόβουμε το κουνουπίδι σε χοντρές φέτες, αφαιρώντας τα χοντρά κοτσάνια.

Τοποθετούμε το κουνουπίδι και τις φέτες κρεμμυδιού στο ταψί .
Πασπαλίζουμε με το μείγμα ελαιόλαδου και αλατοπιπερώνουμε .

 

621BDECF-F5AE-4EB5-A8D6-6E2769CBDC23

 

Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι το κουνουπίδι να είναι ελαφρώς τρυφερό και να χρυσαφίσει.( δεν θέλουμε να γίνει το κουνουπίδι πολύ μαλακό )

Τέλος βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο , πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 3 ακόμη λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.