ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

Κουνουπίδι. Αλήθεια τι σκέφτεστε όταν το ακούτε’¡ Βράσιμο, δυσάρεστη οσμή…..ποιός θα το φάει¡ τα παιδιά ούτε να το βλέπουν……ποιός θα το φάει¡
Κι όμως` το κουνουπίδι έχει ιδιαίτερη διατροφική αξία αφού περιέχει μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών και λιπαρών οξέων Ωμέγα-3.
Για πολλούς, και ειδικότερα για τα παιδιά, μπορεί να μην είναι το αγαπημένο τους λαχανικό, ωστόσο έχει πολλές ιδιότητες που κάνουν καλό σε ολόκληρο τον οργανισμό. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα λαχανικά για την καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών.
Για τους παραπάνω λοιπόν λόγους βάζουμε το κουνουπίδι, όπως και όλα τα λαχανικά στην καθημερινότητα μας, και προσπαθούμε να τα μαγειρεύουμε με διαφορετικούς τρόπους έτσι ώστε να είναι αρεστά σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά.
Αυτό το πιάτο με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες , είναι κατάλληλο για κάθε περίσταση. Αλείφουμε με ελαιόλαδο, σκόρδο, ρίγανη, πάπρικα και παρμεζάνα , ψήνουμε και το αποτέλεσμα ….καταπληκτικό. Το σερβίρουμε σαν ορεκτικό η σαν συνοδευτικό αφού ταιριάζει τέλεια με ψάρια, θαλασσινά αλλά και κρέατα.
Εγώ το φτιάχνω αρκετά συχνά αφού όλοι στο σπίτι , μικροί και μεγάλοι, το λατρεύουν !
Δοκιμάστε το και εσείς και αφήστε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.
Καλή όρεξη!
Υλικά:
* 1 μεγάλο κουνουπίδι
* 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
* 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
* 1 κουτ. γλ. πάπρικα
* 1 κουτ. γλ.ρίγανη
* 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
* Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
* 2 κούπες φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα, γραβιέρα η κεφαλοτύρι
Εκτέλεση :
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-190 βαθμούς, και απλώνουμε αλουμινόχαρτο η λαδόκολλα σε ρηχό ταψί.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέυουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, την ρίγανη και το λιωμένο σκόρδο και αφήνουμε στην άκρη.

Αφαιρούμε τα εξωτερικά πράσινα φύλλα από το κουνουπίδι και κόβουμε το κουνουπίδι σε χοντρές φέτες, αφαιρώντας τα χοντρά κοτσάνια.
Τοποθετούμε το κουνουπίδι και τις φέτες κρεμμυδιού στο ταψί .
Πασπαλίζουμε με το μείγμα ελαιόλαδου και αλατοπιπερώνουμε .

Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι το κουνουπίδι να είναι ελαφρώς τρυφερό και να χρυσαφίσει.( δεν θέλουμε να γίνει το κουνουπίδι πολύ μαλακό )
Τέλος βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο , πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 3 ακόμη λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.



Leave a Reply