Γυρος Κοτοπουλο

ΓΥΡΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

 

 

IMG_6125

 

Υλικά:

*4 με 5 φιλέτα  κοτόπουλο
*1/4 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + για το ψήσιμο
*2 κουτ.σούπας  γιαούρτι
*1/4 κούπα χυμό λεμονιού
*1/3 κούπα ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
*2 Σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
*1 ½ κουταλάκι ρίγανη
*1 κουτ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
*Αλάτι Και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
*Αράβικες πίτες

 

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι το αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Βάζουμε και τα φιλέτα κοτόπουλο μέσα και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Στη συνέχεια αφαιρούμε τα φιλέτα κοτόπουλο από τη μαρινάδα , τα παςπαλίζουμε με ελαιόλαδο, και τα ψήνουμε στο γκρίλ η σε σχάρα με κάρβουνα .

Αφού ψηθούν Τοποθετούμε τα φιλέτα το ένα πάνω στο άλλο , ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για λίγα λεπτά.

Τέλος , κόβουμε τα φιλέτα (όπως είναι το ένα πάνω στο άλλο ) σε λεπτές λωρίδες.
( αν έχουμε ηλεκτρικό μαχαίρι είναι καλύτερα γιατί οι λωρίδες θα βγούν πιο λεπτές )

Γεμίζουμε τις πίτες με ντομάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι, πατάτες, κοτόπουλο και σερβίρουμε .