ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Αφράτο , ζουμερό, μυρωδάτο κέικ πορτοκάλι με πλούσια γεύση . Τέλειο για πρωινό, με καφέ η γάλα και φυσικά για σχολικό κολατσιό. Δοκιμάστε το.

Υλικά:
*250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1½ κουτ. γλ. μπέικιν
* 140 γρ. Βούτυρο (μαλακωμένο)
* 1 κούπα ζάχαρη
* 2 μεγάλα αυγά
* 120 ml γάλα
* 90 ml χυμό πορτοκαλιού
* Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση :
Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
Χτυπάμε στο μίξερ ζάχαρη με βούτυρο και προσθέτουμε τα αυγά. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
Προσθέτουμε το γάλα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν.
Χτυπάμε έως ότου έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα.
Αφήνουμε να κέικ να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε .



Leave a Reply