ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Αυτά τα αφράτα κουλουράκια θα τα λατρέψετε. Με πλούσιο άρωμα και γεύση θα γίνουν τα αγαπημένα σας για όλες τις ώρες. Συνοδεύουν τέλεια τον καφέ, το γάλα και είναι τέλεια για σχολικό κολατσιό. Αν και Πασχαλινή συνταγή , τα φτιάχνω τουλάχιστον δύο φορές το μήνα. Τα παιδιά μου τα λατρεύουν και είναι το τέλειο συνοδευτικό για γάλα, καφέ η ζεστή σοκολάτα.
Καλό θα είναι να τα αφήσετε περίπου 5 λεπτά, οχι παραπάνω, να κρυώσουν ελαφρώς και αμέσως μετά να τα βάλετε σε αεροστεγές δοχείο. Έτσι θα διατηρηθούν αφράτα .
Επίσης μπορείτε να τα χωρίσετε σε σακουλάκια και να τα φυλάξετε στην κατάψυξη. Όταν τα βγάλετε, θα είναι ακριβώς όπως τη μέρα που τα φτιάξατε, απλά τέλεια.
Δοκιμάστε τα και αφήστε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.
Υλικά:
*250 γρ. Βούτυρο, λιωμένο
*1 ½ κούπα ζάχαρη
*2 κουτ. γλ. σκόνη αμμωνία
*1/2 κούπα γάλα
*6 κρόκοι αυγών
*1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
*ξύσμα από 2 πορτοκάλια *
*1 κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
*2 κρόκους αυγού για το άλειμμα
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη το βούτυρο και τα αυγά για περίπου 5 λεπτά, έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα γίνει αφράτο.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε την αμμωνία και το ρίχνουμε στο αρχικό μείγμα.
Ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρις ότου η ζύμη είναι να γίνει μαλακή και να μην κολλάει.
Τοποθετούμε τη ζύμη για την κουλουράκια σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας, και παίρνοντας κάθε φορά ένα μικρό κομμάτι της ζύμης, όσο ένα μεγάλο καρύδι, πλάθουμε τα κουλουράκια με τα χέρια δίνοντάς τους το σχήμα που θέλουμε.
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε μεγάλο ταψί, και βάζουμε τα κουλουράκια μας , αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους, δεδομένου ότι θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο.
Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε τους κρόκους αυγών με ελάχιστο νερό και χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
Αλείφουμε τα κουλουράκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C, μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, και να αποθηκεύουμε σε αεροστεγή δοχεία.
*TIP: Για ένα πιο μυρωδάτο ξύσμα πορτοκαλιού κάνουμε τα εξής: Βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού σε βαζάκι και καλύπτουμε με ούζο. Όσο περισσότερο μένει το ξύσμα στο ούζο , τόσο δυνατότερο γίνεται το αρωμά του. Φυλάμε στο ψυγείο για πολύ καιρό.
Leave a Reply