ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ

Οι μπαγκέτες είναι μακρόστενα ψωμιά δημοφιλείς στη Γαλλία, αν και προέρχονται απο τη Βιέννη. Συνήθως, είναι κατασκευασμένα από λευκό ψωμί. Οι μπαγκέτες έχουν συνήθως σκληρή κρούστα και αφράτη ψύχα.

Η ομαλή γεύση και η τραγανή, χρυσή κρούστα την καθιστούν το τέλειο γαλλικό ψωμί για να σερβίριστεί με κάθε γεύμα. Είναι ιδανικό ψωμί για σάντουιτς και εξαιρετικό με σούπες.

Η παρασκευή της γαλλικής μπαγκέτας είναι πολύ απλή και απαιτεί μόνο τέσσερα υλικά.

Δοκιμάστε την και να είστε σίγουροι πως μόλις αρχίσετε να τις φτιάχνετε στο σπίτι σας, δεν θα θέλετε να σταματήσετε.

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ     Υλικά: Για τη ζύμη *500 γρ. αλεύρι  *100 ml ελαιόλαδο *20 ml ξίδι από λευκό κρασί *10 γρ. ζάχαρη *1 ½ κουτ. γλ.αλάτι *210 ml νερό *200 ml ελαιόλαδο για άλειμμα Για τη γέμιση *2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο *150γρ. φέτα *200γρ. γραβιέρα  *250γρ. κασέρι  *2 αυγά  *μπόλικο πιπέρι *αλάτι       Continue Reading

Σαραγλί

Ζουμερό με τραγανό φύλλο γεμάτο με ξηρούς καρπούς, το σαραγλί είναι αγαπημένο όλων. Είναι εύκολο στην παρασκευή του και το αποτέλεσμα πραγματικά απολαυστικό.

Τσουρέκια με Σοκολατένιο Ταχινι

Αφράτα, φουσκωτά με τέλειο άρωμα και γεύση που σε ξεσηκώνει!!! Αυτή τη συνταγή την κάνω πολλά χρόνια και δεν την αλλάζω με καμμία άλλη. Το αποτέλεσμα είναι ακριβώς αυτό που θέλω και αυτό που πρέπει να είναι ένα τσουρέκι. Να έχει όγκο αλλά να μην είναι βαρύ, να έχει ευχάριστο άρωμα, να είναι αφράτο , και φυσικά να μη μοιάζει με μπαγιάτικο ψωμί μετά απο λίγες ημέρες.

Σήμερα είπα να κάνω μια μικρή παρέμβαση και πραγματικά άξιζε τον κόπο….
Με το ταχίνι έχουν μια έξτρα υγρασία και είναι απίστευτα μαλακά, αφράτα και ελαφριά.

Συνήθως αφήνω τα τσουρέκια να κρυώσουν και μετά αφού τα κλείνω σε ξεχωριστά σακουλάκια τα βάζω στην κατάψυξη. Έτσι έχω όποτε θέλω ολόφρεσκο τσουρέκι.