Μπουγάτσα με κρέμα

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

IMG_3874

Υλικά:

* 1 ½ λίτρο πλήρες γάλα

* 2 ½ φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη

* 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι

* 1 κουτ. γλ. βανίλια

* ξύςμα ενός πορτοκαλιού

* 4 αυγά

* 150 γρ ανάλατο βούτυρο

* 2 κουτ.σούπας κανέλα, για το πασπάλισμα.

* 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα.

* 10 φύλλα κρούστας

 

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C βαθμούς.
Τοποθετούμε το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε μέχρι το σημείο βρασμού.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τα αυγά ένα-ένα.
Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Τοποθετούμε 5 φύλλα κρούστας, αφού τα έχουμε αλλείψει με λιωμένο βούτυρο, σε ταψί.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Αλείφουμε με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε τη μπουγάτσα να κρυώσει λίγο και παςπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη!