Μπουγατσα με τυρι

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

IMG_0949

 

Η αλμυρή εκδοχή της μπουγάτσας και εξίσου αγαπημένη γεύση.  Αφράτη, µε τυρένια κρέμα που ξεχειλίζει και τραγανά φύλλα, θα γίνει η αγαπημένη μικρών και μεγάλων.

Κατάλληλη για όλες τις ώρες , η μπουγάτσα είναι και σούπερ κολατσιό για το σχολείο.

Δοκιμάστε την και αφήστε τα σχόλια, τις παρατηρήσεις σας και τις δικές σας ιδέες και συνταγές.

 

 

Υλικά:

*1/2 kg φύλλο κρούστας
*1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
*3 κ.σ βούτυρο
*200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
*1 lt γάλα φρέσκο
*2 αυγά
*2 κρόκους αυγών
*πιπέρι
*1 kg φέτα
Εκτέλεση:

Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Με το που λιώσει ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να δέσει. Μόλις καβουρντιστεί ελαφρά το σιμιγδάλι, προσθέτουμε σιγά σιγά και το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα, έως ότου πήξει και έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και αφαιρούμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά.

Θρυματίζουμε τη φέτα και τη ρίχνουμε και αυτή στο υπόλοιπο μείγμα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους και τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Λαδώνουμε με ένα πινέλο ένα μεσαίο σε μέγεθος ταψί και ξεκινάμε να βάζουμε τα φύλλα ραντίζοντας με λίγο λάδι, κάθε φορά που προσθέτουμε ένα φύλλο και αφήνοντας τις άκρες αυτού λίγο πιο έξω από το ταψί. Όταν βάλουμε 8 με 9 φύλλα βάζουμε τη γέμιση μας και καλύπτουμε με τις περισευούμενες άκρες των φύλλων. Τοποθετούμε και τα υπόλοιπα φύλλα που μας έχουν μείνει από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, έως ότου η μπουγάτσα μας έχει ροδοκοκκινήσει.

 

 



Wedding Banner (1)_160x600
  • Welcome to Mygreekitchen
140x140

MyGreekitchen

Greek Mediterranean Cuisine and much more..
Latest posts
  • | Δεν υπάρχουν Σχόλια

    ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ

    ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ           Οι μπαγκέτες είναι μακρόστενα ψωμιά δημοφιλείς στη Γαλλία, αν και προέρχονται απο τη Βιέννη. Συνήθως, είναι κατασκευασμένα από λευκό ψωμί. Οι μπαγκέτες έχουν συνήθως ...

  • | Δεν υπάρχουν Σχόλια

    ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

    ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ     Υλικά: Για τη ζύμη *500 γρ. αλεύρι  *100 ml ελαιόλαδο *20 ml ξίδι από λευκό κρασί *10 γρ. ζάχαρη *1 ½ κουτ. γλ.αλάτι *210 ml νερό *200 ml ελαιόλαδο για άλειμμα Για τη γέμιση *2 ...

  • | Δεν υπάρχουν Σχόλια

    Σαραγλί

    ΣΑΡΑΓΛΙ         Ζουμερό με τραγανό φύλλο γεμάτο με ξηρούς καρπούς, το σαραγλί είναι αγαπημένο όλων.  Είναι εύκολο στην παρασκευή του και το αποτέλεσμα πραγματικά απολαυστικό.       Υλικά:  Για το σιρόπι *500 ...

Instagram Photos
Instagram has returned invalid data.
Calendar
Σεπτέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Tags