ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΠΛΕΞΟΥΔΑ

Κάπου είχα ακούσει πως το ψωμί είναι φαγητό μέχρι να γίνει το φαγητό. Είναι γεγονός. Αυτό το συγκεκριμένο ψωμάκι είναι φανταστικό. Αφράτο με τραγανή κρούστα και τέλεια γεύση ! Είναι εύκολο και πολύ διασκεδαστικό να το φτιάχνεται μαζί με τα παιδιά. Δοκιμάστε το και αφήστε τα σχόλια, τις παρατηρήσεις σας και τις δικές σας ιδέες και συνταγές.
Υλικά:
*1 κούπα χλιαρό νερό
* 1 1/2 κούπα χλιαρό γάλα
* 2 1/2 κουτ. γλ.ξηρή μαγιά
* 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
* 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
* 1 κουτ. γλ. αλάτι
* 4-5 κούπες αλεύρι
* σπόροι παπαρούνας
Εκτέλεση :
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το νερό, το γάλα και τη μαγιά. Προσθέτουμε το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατέυουμε .
Προσθέτουμε το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.
Καλύπτουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, την τοποθετούμε σε μις ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 2 λεπτά ακόμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα κομμάτια, και απο το καθένα πλάθουμε 4 κορδόνια τα οποία πλέκουμε μεταξύ τους σε πλεξούδα.
Τοποθετούμε τις πλεξούδες μας σε ταψί με λαδόκολλα, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσουν για άλλη μισή ώρα.
Εντωμεταξύ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Πασπαλίζουμε τις πλεξούδες με παπαρουνόσπορο η σουσάμι και ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.



5 Μαρτίου, 2018
Το έφτιαξα και είναι τέλειο. Ευχαριστώ. Μας δίνεις πάντα τις καλύτερες συνταγές.
5 Μαρτίου, 2018
Χαίρομαι που σου άρεσε.