ΧΟΥΜΟΥΣ

By 0 No tags Permalink 0

ΧΟΥΜΟΥΣ

 

61845FA7-43B0-4E9D-AAA0-A131F347A5A9

 

 

Το χούμους είναι ένα πιάτο από τη Μέση Ανατολή όπου έχει καθιερωθεί στη Δύση και είναι πολύ περιζήτητο.
Είναι νηστίσιμο πιάτο γεμάτο γεύση, με μεγάλη διατροφική αξία και σερβίρεται σαν ορεκτικό.
Με ελάχιστα υλικά φτιάχνουμε στο σπίτι το καλύτερο χούμους με πλούσια κρεμώδη υφή και τέλεια γεύση.
Δοκιμάστε το.

 
Υλικά:

* 1 1/2 κούπες μαγειρεμένα ρεβίθια
* χυμός από 1 λεμόνι
* 1/4 κούπας ταχίνι
* 1 σκελίδα σκόρδο
* 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
* 1/2 κουτ. γλ. κύμινο
* Αλάτι
* 2 έως 3 κουταλιές νερό

 
Εκτέλεση :

Στο μπλέντερ χτυπάμε το ταχίνι και το χυμό λεμονιού για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα προσθέτουμε στο μπλέντερ, χτυπώντας για 2 λεπτά.

Πιθανότατα το μείγμα θα είναι πολύ πηχτό. Τότε προσθέτουμε 2 με 3 κουταλιές νερό μέχρι να φτάσουμε στην τέλεια υφή.

Προσθέτουμε αλάτι αν χρειαστεί και σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Αποθηκεύουμε το σπιτικό χούμους σε ένα αεροστεγές δοχείο και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι μία εβδομάδα.