Μελιτζανοσαλατα

By 0 No tags Permalink 1

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

IMG_1609

 

 

Υλικά:

* 6-8 μεσαίου μεγέθους μελιτζάνες
* 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
* 30 ml ξύδι
* ½ ματσάκι μαϊντανό
* 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
* 60 ml Ελαιόλαδο
*άλατι
* Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 
Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι, τις βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να κρυώσουν.

Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε .

Κόβουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό (μόνο τα φύλλα). Κρατάμε κάποια για το γαρνίρισμα.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε περισσότερο αλάτι η ξύδι αν χρειαστεί .

Για να σερβίρουμε Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

 
*Στην μελιτζανοσαλάτα μας μπορούμε επίσης να προσθέσουμε πιπεριά φλωρίνης η ντομάτα.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *