Μεσογειακά Πυργάκια Λαχανικών

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΠΥΡΓΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

IMG_3907
Υλικά:

* 1 μελιτζάνα
* 4 πιπεριές , πορτοκαλί, πράσινο, κόκκινο
* 2 ντομάτες
* 4 μανιτάρια πλευρώτους
* 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
* 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
* Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
*φέτα
* Τυρί φέτα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 ° και βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1,5 εκ.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές στη μέση.

Βάζουμε τη μελιτζάνα, πιπεριά και μανιτάρια σε ένα μπολ.
Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες περίπου 2 εκ. και τις βάζουμε στο μπολ επίσης.
Ανακατεύουμε το λάδι με το σκόρδο και ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
Ανακατέυουμε καλά τα λαχανικά και αφήνουμε για λίγα λεπτά .

Στραγγίζουμε τα μανιτάρια, μελιτζάνα και πιπεριές και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό τηγάνι.
Αφήνουμε για 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι ελαφρώς να μαλακώσουν.

Στο ταψί, τοποθετούμε τα λαχανικά με τη σειρά , σχηματίζοντας πυργάκια με 10 εκ. ύψος.
(στα ενδιάμεσα τοποθετούμε λεπτές φετούλες σκληρής φέτας )-Προεραιτικά .

Τοποθετούμε ένα ξυλάκι από σουβλάκι απο το κέντρο του κάθε πύργου προς τα κάτω στη βάση του για να το κρατήσει στη θέση του και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.

Γαρνίρουμε με τριμμένη φέτα και σερβίρουμε.