ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ
Εύκολο, γρήγορο, σούπερ αφράτο με πλούσια γεύση ‘ αυτό το κέικ θα σας ενθουσιάσει !!
Τα μούρα ‘ και γενικά η προσθήκη φρούτου ‘ δίνει έξτρα υγρασία με αποτέλεσμα το κέικ μας να κρατάει περισσότερες ημέρες ( κάτι που στο δικό μας σπίτι δεν ισχύει ) να είναι πιο αφράτο και φυσικά η γεύση του να είναι φανταστική !!
Δοκιμάστε το και αφήστε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.
Υλικά:
* 1 ½ κούπες αλεύρι, κοσκινισμένο
* 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
* ¼ κουτ. γλ. αλάτι
* 1 κούπα ζάχαρη
* 1 κούπα γιαούρτι
* 3 αυγά
* 2 κουτ. γλ. ξύσμα λεμονιού
* ½ κουτ. γλ. βανίλια
* ½ κούπα ηλιέλαιο
* 1 κούπα βατόμουρα, φρέσκα η κατεψυγμένα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς και Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Σε ένα μπολ, ανακαυεύουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε μαζί τη ζάχαρη, τα αυγά, προςθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι,το ξύσμα και τη βανίλια.
Ανακατέυουμε και τα ξηρά συστατικά χτυπώντας έως ότου έχουμε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.
Ρίχνουμε μέσα τα βατόμουρο , ανακατέυουμε με κουτάλι και αδειάζουμε στη φόρμα.
Ψήνουμε για 1 ώρα . Αφήνουμε να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε .
Leave a Reply