ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΜΕ ΨΗΜΕΝΟ ΣΚΟΡΔΟ
Απογειώστε τις μακαρονάδες σας με αυτή την απλή αλλά πεντανόστιμη σάλτσα με το ιδιαίτερο άρωμα και την ξεχωριστή γεύση .
Υλικά:
* 1/3 κούπα ελαιόλαδο
* 1 κουτ. σούπας βούτυρο
* 6 ψητές σκελίδες σκόρδο* , πολτοποιημένες
* 3 κούπες τριμμένη ντομάτα
* 1/2 κουτ. γλ. ζάχαρη
* 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
* ½ κούπα νερό
* ¼ κούπα αποξηραμένο βασιλικό
* 1 κουτ. γλ. αλάτι
* 1/2 κουτ. γλ.πιπέρι
Εκτέλεση :
Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σωτάρουμε το σκόρδο. Μόλις το άρωμα του σκόρδου αρχίσει να γίνεται έντονο , προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τη μισή ποσότητα του βασιλικού. Προσθέτουμε και το νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ βάζουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και βράζουμε μέχρι al dente.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και χωρίς να τα βάλουμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό, τα προσθέτουμε στη σάλτσα .
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε τη μακαρονάδα μας με τον υπόλοιπο βασιλικό.
*ΨΗΜΕΝΟ ΣΚΟΡΔΟ
Το ψημένο σκόρδο δίνει ιδιαίτερη γεύση και ξεχωριστό άρωμα σε όλες τις συνταγές μας.
1-2 κεφάλια σκόρδο
1/4 κούπας ελαιόλαδο
Κόβουμε το κοτσάνι απο τα κεφάλια σκόρδου, πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδα και τα βάζουμε στο φούρνο τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε τις σκελίδες.
Το ψημένο σκόρδο δίνει ιδιαίτερη γεύση και ξεχωριστό άρωμα σε όλες τις συνταγές μας.
1-2 κεφάλια σκόρδο
1/4 κούπας ελαιόλαδο
Κόβουμε το κοτσάνι απο τα κεφάλια σκόρδου, πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδα και τα βάζουμε στο φούρνο τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε τις σκελίδες.
Leave a Reply