Βαρβαρα

By 0 No tags Permalink 0

ΒΑΡΒΑΡΑ

img_9029

 

Υλικά:

*250 γρ.σιτάρι αποφλοιωμένο
*120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
*1 χούφτα δαμάσκηνα ξερά, ψιλοκομμένα
*1 χούφτα βερίκοκα ή σύκα ξερά, κομμένα σε κύβους
*1 χούφτα σταφίδες

*αλεύρι γ.ο.χ. καβουρδισμένο +σουσάμι,  κανέλα και καρύδια για το σερβίρισμα

img_9030

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ το σιτάρι σε νερό.
Σουρώνουμε την επόμενη μέρα και το βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό που να το σκεπάζει και βράζουμε περίπου για 30 λεπτά ανακατεύοντας που και που ή μέχρι να μαλακώσουν οι σπόροι του σιταριού τελείως.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην σωθεί το νερό και προσθέτουμε επιπλέον αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος.
Στο τέλος θέλουμε να έχει μείνει το στάρι βρασμένο και να υπάρχει και λίγο ζουμί ακόμα ώστε να το δέσει μετά το αλεύρι μας.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά συνεχώς περιμένοντας να βράσει και να δέσει.

Σερβίρουμε σε ατομικά μπολάκια ή σε μεγάλο μπολ, παςπαλίζοντας με το καβουρδισμένο αλεύρι , κανέλα και καρύδια.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *