
ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ & ΡΙΓΑΝΗ
Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό γεύμα , έτοιμο σε λιγότερο από 30 λεπτά. Συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά όπως σπαράγγια , καρότα, φασολάκια , πατάτες η ότι άλλο τραβάει η ορεξή μας.
Δοκιμάστε το και κερδίστε τις εντυπώσεις!!
Υλικά:
* 4 φιλέτα σολομό
*Αλάτι
* Χυμός 1/2 λεμονιού
* 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
* 2 κουτ. σούπας ρίγανη
* 2 κουτ. σούπας βούτυρο
* 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
Για τη σάλτσα:
* 2 κουτ. σούπας βούτυρο
* 1 κρεμμύδι τριμμένο
* 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
* 2/3 κούπας ξηρό λευκό κρασί
* Χυμό 1/2 λεμονιού
* Χυμός 1 λεμονιού
* Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
* 1 κουτ. γλ. ρίγανη
* αλάτι
Εκτέλεση :
Σκουπίζουμε καλά το σολομό με χαρτοπετσέτες και αλατοπιπερώνουμε .
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Αλείφουμε τα φιλέτα σολομού με το μείγμα, τοποθετούμε επάνω φέτες λεμονιού και αφήνουμε στην άκρη σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο.
Μόλις λιώσει το βούτυρο, βάζουμε τα φιλέτα του σολομού με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω. Μαγειρεύουμε για 6 λεπτά.
Γυρίζουμε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά, προσέχουμε να μην υπερβούμε την ώρα και στεγνώσει το ψάρι μας.
Μεταφέρουμε το ψάρι σε μια πιατέλα και καλύπτουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο ενώ φτιάχνουμε τη σάλτσα.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το σκόρδο, περίπου 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και βράζουμε μέχρις ότου η σάλτσα να πυκνώσει ελαφρά, περίπου 2 με 3 λεπτά.
Προσθέτουμε ρίγανη και μαύρο πιπέρι. Περιχύνουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα ,και σερβίρουμε.
23 Ιανουαρίου, 2018
Η συνταγή σου είναι απίθανη, σε ευχαριστώ πολύ. Την δοκίμασα και άρεσε πολύ κι σε εμένα και στα παιδιά μου .