Νηστισιμη Σπανακοπιτα

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ

img_9112

Υλικά :

* 1 πακέτο Φύλλα κρούστας @xrisizimi
* 2 κιλά φρέσκο σπανάκι ή κατεψυγμένο Σπανάκι @BarbaStathis
* 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
* 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
* 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
* ½ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
* 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς C και λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί.

Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, και τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε το σπανάκι και τον μαϊντανό, και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη θερμότητα και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Απλώνουμε 1 φύλλο ζύμης φύλλο στο ταψί και πασπαλίζουμε απαλά με
ελαιόλαδο. ( τα φύλλα που προεξέχουν απο το ταψί τα αφήνουμε ως έχουν)
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα μισά φύλλα του πακέτου.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το σπανάκι πάνω απο τα φύλλα.

Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα , και σφραγίζουμε με τα φύλλα που προεξέχουν απο το ταψί.
Πασπαλίζουμε ελαφρά με λάδι , χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε την πίτα για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Σερβίρουμε την πίτα ζεστή και κρύα .

No Comments Yet.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *