ΤΖΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΔΕΣ

Υλικά:
*Εντόσθια αρνίσια ( συκωταριά )
*3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
*2 σκέπες
*2 αυγά
*1 αυγό (για το βούρτσισμα)
*1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
*1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
*1 ματσάκι φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
*1 κούπα λευκό ρύζι
*αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση :
Πλένουμε και ζεματάμε τα εντόσθια και τα ψιλοκόβουμε σε κομμάτια.
Ζεματάμε τη σκέπη και αφήνουμε στην άκρη.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, και τα εντόσθια.
Προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε τη σκέπη σε κομμάτια . Σε κάθε κομμάτι βάζουμε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας γέμιση, ενώνουμε τις άκρες, και τοποθετούμε στο ταψί με τις άκρες στο κάτω μέρος.
Τέλος αλείφουμε τους τζιγεροσαρμάδες με αυγό.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα η μέχρι να ροδίσουν.



Leave a Reply