Στριφτη Τυροπιτα

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ

img_9065

 

Απλή , εύκολη και νόστιμη πίτα με φέτα.

Το απόλυτο πρωινό , μεσημεριανό , βραδινό ,  σνάκ ‘ η πιο σωστή επιλογή για όλες τις ώρες.

Και φυσικά κατάλληλη και  σαν σχολικό σνάκ. Δοκιμάστε την .

 

 

Υλικά:

* 4 -6 σπιτικά φύλλα* η 1 πακέτο φύλλα για πίτες.
*300 γρ. φέτα, τριμμένη
* 200 γρ μυζήθρα τριμμένη
* Πρέζα πιπέρι
* 1 αυγό, χτυπημένο
* Ελαιόλαδο

 

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί.

Λιώνουμε τη φέτα με το χέρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη Μυζήθρα, το αυγό και το πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά με ένα πιρούνι.

Τοποθετούμε ένα φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας , βάζουμε γέμιση, κατά μήκος του φύλλου,* και Τυλίγουμε σε ρολό.

Τοποθετούμε το ρολό στο ταψί, ξεκινώντας από την εξωτερική πλευρά του δίσκου

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία , τοποθετώντας κάθε ρολό στο τελείωμα του προηγούμενου και γεμίζουμε το ταψί.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο την πίτα και ψήνουμε για 50 λεπτά η μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.
*Πασπαλίζουμε με τυρί όλο το φύλλο όταν είναι σπιτικό, γιατί είναι πιο χοντρό. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 4  με 6 μπαλάκια, ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο , όσο μεγαλύτερο μπορούμε .

 

 

*Οι φίλοι που έχουν σόμπα η τζάκι, καλό θα ήταν να ψήσουν την πίτα εκεί. Γίνεται τέλεια.

* Συνταγή : Σπιτικά φύλλα για πίτες