Γεμιστές πιπεριές με κινοα και λαχανικά

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά:

* 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
* 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
* 1/2 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
* 2 φλιτζάνια μανιτάρια, λευκό κουμπί
* 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρότα
* 1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι
* 1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους
* 4 μεγάλες πιπεριές, κομμένες στη μέση
* 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
* 1 φλιτζάνι κινόα, μαγειρεμένο
* 1 κουτ. γλ. αλάτι
* 1/4 κουτ. γλ. μαύρο πιπέρι
* 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα

Αλάτι + Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε και σωτάρουμε το κρεμμύδι .

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και καρότα και μαγειρέυουμε μέχρι να μαλακώσουν, 4 έως 5 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε το μαγειρεμένο κινόα, το καλαμπόκι και το μαϊντανό .
Αποσύρουμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

image

Εν τω μεταξύ, Προθερμένουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Γεμίζουμε τις πιπεριές

imageσκεπάζουμε με κύβάκια φρέσκιας ντομάτας, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί , ελαιόλαδο , και αφού καλύψουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι οι πιπεριές μας να γίνουν τρυφερές .

image

Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί ακόμη και σερβίρουμε .

No Comments Yet.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *