Κεικ με μυρτιλλα και βουτυρογαλα

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΛΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟΓΑΛΑ

image

Υλικά:

* 1 κούπα ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
* 2 2/3 κούπες για κάθε χρήση αλεύρι
* 1 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
* ½ κουτ. γλ. αλάτι
* ¼ κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
* 1 ¾ κούπες ζάχαρη
* 3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
*1 βανίλια
* 1 κούπα βουτυρόγαλα
* 2 1/2 κούπες μύρτιλλα
Εκτέλεση:

Προθερμάίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς και Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και μαγειρική σόδα σε ένα μπολ.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Προσθέτουμε και τη βανίλια.
Τέλος προσθέτου το μίγμα αλευριού και το βουτυρόγαλα εναλλάξ στο μείγμα του βουτύρου.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα.
Αφήνουμε το κέικ στη φόρμα για τουλάχιστον 20 λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε για να κρυώσει εντελώς.

image