
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΟΥΚΙΣ ΜΕ ΜΑΡΣΜΕΛΟΟΥΣ
Αυτά τα αφράτα και Μαστιχωτά Κούκις θα γίνουν τα αγαπημένα σας.
Εύκολα και γρήγορα έχουμε τα καλύτερα Κούκις για τους λάτρεις της σοκολάτας.
Και φυσικά για ακόμη μια φορά η Κουζινομηχανή της Kenwood
έκανε άλλη μια συνταγή πιο εύκολη.
Και φυσικά μη ξεχάσετε να ψηφίσετε το αγαπημένο σας Food Blog, στα πλαίσια του διαγωνισμού του περιοδικού BHMA GOURMET
Ψηφίστε > ΕΔΩ
Υλικά:
*1 1/4 κούπες βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
*1 κούπα ζάχαρη
*1 κούπα καστανή ζάχαρη
*2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
*2 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
*2 κούπες αλεύρι
*3/4 κούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
*1 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
*1/2 κουτ. γλ. αλάτι
*2 κούπες σταγόνες σοκολάτας
*1 κούπα μικρά μάρσμέλοους
Εκτέλεση :
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς, και βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε μαζί το βούτυρο, τη λευκή ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη σόδα και το αλάτι και χτυπάμε έως ότου έχουμε ένα παχύ μείγμα.
Ρίχνουμε Τία σταγόνες σοκολάτας και τα μαρσμέλοους και ανακατέυουμε με σπάτουλα σιλικόνης.
Με ένα κουτάλι η σκούπ παγωτού βάζουμε ίσες ποσότητες μείγματος στη λαδόκολλα αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 8 με 9 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί απο το φούρνο και αφήνουμε τα Κούκις να κρυώσουν εντελώς.
Διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.
#vgfoodblogawards16
#kenwood
Leave a Reply