Ιταλικα Πασχαλινα Τσουρεκια

ΙΤΑΛΙΚΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

IMG_2074

 

 

Το Πάσχα είναι προ των πυλών και οι συνταγές πολλές. Αυτή η συνταγή έρχεται απο την γειτονική μας Ιταλία. Είναι σχεδόν παρόμοια με τα δικά μας τσουρέκια με τη διαφορά ότι οι Ιταλοί δεν χρησιμοποιούν μαστίχα, μαχλέπι,  κακουλέ η οποιοδήποτε άλλο αρωματικό.

Δοκιμάστε τη συνταγή και αφήστε τα σχόλια , τις παρατηρήσεις σας και τις δικές σας ιδέες και συνταγές.

Καλό Πάσχα με υγεία , αγάπη και καλά μαγειρέματα !!

 

Υλικά:

* 1 φακελάκι μαγιά
* 1 1/4 κούπα ζεστό γάλα
* Πρέζα αλάτι
* 1/3 κούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
* 2 αυγά, χτυπημένα
* 1/2 κούπα Ζάχαρη
* 3 1/2 κούπες αλεύρι
* 2 αυγά, χτυπημένα
* 6 βαμμένα πασχαλινά αυγά
* χρωματιστή τρούφα η πέρλες ζάχαρης
Εκτέλεση :

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί τη μαγιά, το γάλα, το αλάτι, το βούτυρο, τα αυγά και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε 2 κούπες αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο μείγμα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι χτυπώντας στο μίξερ η ζυμώνοντας με το χέρι μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη χωρίς να κολλάει.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί, περίπου 1 ώρα.

IMG_2068

Όταν φουσκώσει η ζύμη την χωρίζουμε σε 12 ίσα κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε κορδόνι .

Ενώνουμε δύο κορδόνια, τα πλέκουμε μεταξύ τους και ενώνουμε τις άκρες τους.

IMG_2069
Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.

IMG_2070

Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν και πάλι για περίπου 1 ακόμη ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Βουρτσίζουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με τρούφα.

IMG_2071

Στη μέση τοποθετούμε ένα βαμμένο αυγό, πιέζοντας προς τα κάτω ελαφρά για να “καθίσει” καλά στη ζύμη.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 έως 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

 

IMG_2078

IMG_2072

 

 

 

Πηγή: The Italian Dish.

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *