Μεσογειακο Κοτοπουλο με Κοφτο Μακαρονακι

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

IMG_2050

 

Ελαφρύ, γρήγορο, εύκολο με πλούσια γεύση αυτό το πιάτο είναι απλά καταπληκτικό.  Η Τυρένια σάλτσα δένει απίστευτα με τα ντοματίνια και τις ελιές. Δοκιμάστε το και θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο για το καλοκαίρι.

 

Υλικά:

1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
*αλάτι
*Ελαιόλαδο
* 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
* Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
* 1 κουτ. γλ. ρίγανη
* 2 σκελίδες σκόρδο,τριμμένο
* 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
* 1 συσκευασία τυρί κρέμα
* 1/2 κούπα τριμμένη φέτα
* 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
* 1 κουτ. γλ. ξύσμα λεμονιού
* 1 1/2 κούπες ντοματίνια
*1/2 κούπα ελιές θρούμπες η Καλαμών
*1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
* Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, για το σερβίρισμα

 

IMG_2049

 

IMG_2051

 

Εκτέλεση :

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μέχρι al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί και απο τις δυο πλευρές.

Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το κόβουμε σε λωρίδες και το αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμη και τσιγαρίζουμε το σκόρδο.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τη φέτα και ανακατέυουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Προσθέτουμε τον άνηθο,  το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα ντοματίνια, τις ελιές και τέλος τα κομμάτια κοτόπουλου.

Ανακατεύουμε , γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.