
ΦΡΟΥΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ
Απίστευτα αφράτο κέικ με πλούσια γεύση .
Προσθέστε τα αγαπημένα σας φρέσκα φρούτα και απογειώστε τα κέικ σας.
Δοκιμάστε το και αφήστε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.
Υλικά:
* 500 γρ. αλεύρι
* 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
* ¼ κουτ. γλ.άλατι
* 2 κούπες ζάχαρη
* 1 1/2 κούπες γιαούρτι
* 3 αυγά
* 2 κουτ. γλ. ξύσμα λεμονιού
* 2 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
* 1 1/3 κούπες βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
* 2 1/2 κούπες κεράσια, βατόμουρα, μύρτιλλα .
Εκτέλεση:
Αρχικά Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C, και Βουτυρώνουμε δύο μακρόστενες φόρμες του κέικ.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι’ και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ μαζί, τη ζάχαρη και το βούτυρο, χτυπάμε έως ότου αφρατέψει . Προσθέτουμε τα αυγά , το γιαούρτι , το ξύσμα και τη βανίλια.
Χτυπάμε έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά, και έχουμε ένα αφράτο και λείο μείγμα.
Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά συνεχίζοντας το χτύπημα , μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε τις 2 κούπες μούρα, και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες και ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φρούτα.
Ψήνουμε για 1 ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
#Kenwood#vgfoodblogawards#vimagourmet#
Leave a Reply