Εκμεκ Κανταιφι

By 0 No tags Permalink 0

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪ́ΦΙ

img_9843

 

Φίλοι μου γειά σας και Καλή Χρονιά γεμάτη αγάπη και υπέροχες δημιουργίες.

Τις μέρες των γιορτών φάγαμε όλοι κάτι παραπάνω , οπότε καλωσορίζουμε την νέα χρονιά με ένα γλυκό ελαφρύ, νόστιμο,  γρήγορο και εύκολο στην παρασκευή του.

Ποιό άλλο θα μπορούσε να είναι απο ένα απολαυστικό Εκμέκ Κανταΐφι με πλούσια γεύση και υπέροχο άρωμα.

Δοκιμάστε το και αφήστε  τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.

Καλή & Γλυκιά Χρονιά.

 

Υλικά:

Για το καταϊφι:
* 500 γρ. Κανταΐφι

*125 γρ. βούτυρο

 

Για το σιρόπι:
*3 κούπες ζάχαρη

*2 κούπες νερό

*1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

 

Για την κρέμα:
* 6 κρόκοι αυγών

*1 λίτρο γάλα

*1 κούπα ζάχαρη

*7 κουτ. σούπας σιμιγδάλι

*1 κουτ. σούπας κόρν φλάουρ

*1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

* 1/2 κουτ. γλ. κοπανισμένη μαστίχα

 

Για την σαντιγί
* 500 ml κρέμα γάλακτος

*2 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη

*2 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

*αμύγδαλα ψιλοκομμένα, για το γαρνίρισμα

 

 

Εκτέλεση :

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Ανοίγουμε το καταϊφι με τα δάχτυλα μας, κάνοντας το αφράτο.

Λαδώνουμε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί με βούτυρο και απλώνουμε το καταΐφι.

Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε καταϊφι. Ψήνουμε για 25 λεπτά , μέχρι το κανταΐφι μας να πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε το σιρόπι, προσθέτοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Μαγειρεύουμε για 6 λεπτά.

Μόλις το κανταΐφι κρυώσει εντελώς, περιχύνουμε με το σιρόπι.

img_9757

Για να φτιάξουμε την κρέμα, χτυπάμε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το κόρν φλάουρ , τη βανίλια, τη μαστίχα, το σιμιγδάλι και το γάλα.
Ανακατέυουμε καλά και στη συνέχεια Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει παχύ και κρεμώδες.
( Ανακατεύουμε συνεχώς και δεν αφήνουμε να βράσει ).

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και στη συνέχεια την ρίχνουμε πάνω από το κανταίφι και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

img_9759

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο της Κουζινομηχανής μας #kenwood  και χτυπάμε μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μείγμα παχύ και άκαμπτο.

img_9859

Τέλος απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από κρύα κρέμα.

img_9760

Γαρνίρουμε με σπασμένα αμύγδαλα και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

img_9843

 

#kenwood#vgfoodblogawards#vimagourmet

BHMA Gourmet

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *