Σαλατα του Σεφ

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΦ

 

IMG_5213

 

 

Φτιάχνουμε την αγαπημένη μας σαλάτα του σεφ στο σπίτι γρήγορα και οικονομικά.
Εύκολη, γρήγορη και χορταστική αυτή η σαλάτα είναι ένα γεύμα απο μόνη της.
Τέλεια για μπουφέ και πάρτι αλλά και για ένα ελαφρύ βραδινό, και όχι μόνο, γεύμα !

 
Υλικά:

*2 κούπες σαλάτα ( μαρούλι, ρόκα )
*2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
*1 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
*1 κούπα ζαμπόν κομμένο σε κύβους
*1 κούπα τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας
*2 βρασμένα αυγά κομμένα σε φέτες
*1 κούπα κρουτόν

Ντρέσινγκ
* 80 γραμμάρια μαγιονέζα
* 80 γρ. γιαούρτι
* 1 κουτ. σούπας ξίδι
* 1 κουτ. σούπας μέλι
* 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
* 1 κουτ. γλ. καπνιστή πάπρικα
*άλάτι
*πιπέρι

 

 
Εκτέλεση :

 
Σε ένα μεγάλο μπώλ σαλάτας, ανακατέυουμε το μαρούλι, τις ντομάτες, το ζαμπόν, τα κρουτόν και το αγγούρι.
Τοποθετούμε τα αυγά και το τριμμένο τυρί απο πάνω.

Σε ένα ιερό μπώλ βάζουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το ξύδι, το μέλι, την κέτσαπ, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά μεταξύ τους.
Απλώνουμε το ντρέσινγκ ντύσιμο πάνω στη σαλάτα και σερβίρουμε.

Εάν δεν χρησιμοποιήσουμε αμέσως το ντρέσινγκ, το διατηρούμε στο ψυγείο για 4-5 ημέρες.