Ραβανι

ΡΑΒΑΝΙ

IMG_0976

 

Αφράτο ραβανί με πλούσια γεύση και απίθανο άρωμα. Το φρέσκο βούτυρο σε συνδυασμό με το λεμόνι ‘ στο σιρόπι κάνουν τη διαφορά, και το αποτέλεσμα είναι κ α τ α π λ η κ τ ι κ ό !!!

Δοκιμάστε το.

 

 

Υλικά:

 

*1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

* 1 Κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

* 1 κούπα ζάχαρη

* 1/2 κούπα γάλα

* 5 αυγά

* 1/2 κουτ. άλατι

* 1 βανίλια

Σιρόπι:

*2 κούπες ζάχαρη

* 2 κούπες νερό

* 2 κουτ.σούπας φρέσκο βούτυρο

* 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

* 1 κουτ.σούπας ξύσμα λεμονιού

 

 

 

 

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο σας στους 180 ° βαθμούς και Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ.

Στον κάδο της  Κουζινομηχανής  μας  χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν ένα απαλό, ελαφρύ κίτρινο χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια.

Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το σιμιγδάλι.

Σιγά-σιγά προσθέτουμε στο αρχικό μείγμα , το κοσκινισμένο αλεύρι μετο αλάτι και το σιμιγδάλι , και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.

IMG_0968

Αδειάζουμε στο πυρέξ και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

IMG_0951

Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε να βράσουν.

Αφού το ραβανί έχει κρυώσει, χαράζουμε με μαχαίρι τα κομμάτια , περιχύνουμε προσεκτικά με το ζεστό σιρόπι, και αφήνουμε να απορροφηθεί και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρουμε.

IMG_0964 .

IMG_0963

No Comments Yet.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *