Κανταΐφι

ΚΑΝΤΑΪ́ΦΙ

IMG_5017

 

Το Κανταΐφι παραμένει σταθερή αξία, είναι από τα γλυκά που άντεξαν στο χρόνο και έχει φανατικούς οπαδούς.
Συνόδευσε το με παγωτό και Καλή Απόλαυση !!!!

 

Υλικά:

*500 γρ. καταϊφι
* 250-300 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
* 150 γρ. φυστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
*1 κουτ. γλ. κανέλλα
*1 κουτ. γλ. γαρίφαλο
*250 γρ. φρέσκο Βούτυρο

Για το σιρόπι:
* 450 γρ. ζάχαρη
* 330 γρ. νερό
* Φλούδα από 1 λεμόνι
* 1 ξυλάκι κανέλα

Οδηγίες :

Προσθέτουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν.
Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, το σιρόπι είναι έτοιμο. Αφήνουμε στην άκρη.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 26-28εκ

Σε ένα μπλέντερ σπάμε και ανακατεύουμε τα καρύδια, τα φιστίκια, το γαρίφαλο και την κανέλλα .

Βγάζουμε το Κανταΐφι από το πλαστικό περίβλημα.
Με τα χέρια διαλύουμε το καταΐφι ( σαν να το ξεμαλιάζουμε ) έτσι ώστε να γίνει αφράτο.

Σκεπάζουμε το Κανταΐφι με μια ελαφρώς υγρή πετσέτα.

Παίρνουμε ένα κομμάτι κανταίφι, και το απλώνουμε στην παλάμη μας.

Περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο και βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση στο ένα άκρο.
Κυλάμε επάνω σφιχτά, διπλώνοντας προς τα μέσα τις πλευρές, για να σχηματίσουν ένα μικρό κύλινδρο.

Τοποθετούμε το ρολό κανταΐφι στο ταψί και βουρτσίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι και τη γέμιση.

Βάζουμε τα ρολά κανταΐφι το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς να αφήνουμε κενά μεταξύ τους και περιχύνουμε με λίγο περισσότερο βούτυρο.

Ψήνουμε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180C για περίπου 1 ώρα.

Μόλις βγάλουμε το κανταΐφι από το φούρνο περιχύνουμε σιγά σιγά με το σιρόπι μέχρι να το απορροφήσει όλο.

Σκεπάζουμε το ταψί με μια πετσέτα και αφή αφήνουμε για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε το κανταΐφι με μια μπάλα παγωτό.