Χαλβας Σιμιγδαλενιος

By 0 No tags Permalink 0

ΧΑΛΒΑΣ

img_8292

Έχεις όρεξη για γλυκό γρήγορο, εύκολο και νόστιμο ;

Αρωματικός χαλβάς με  πλούσια γεύση, και πάντα έχουμε γλυκό στο σπίτι. Εκτός απο καρύδια η σταφίδες , μπορούμε να προσθέσουμε σοκολάτα, κράνμπερι η να δώσουμε ξεχωριστό άρωμα με πορτοκάλι η με το αγαπημένο μας λικέρ.
Υλικά:

* ½ κούπα ελαιόλαδο
* 1 κούπα σιμιγδάλι
* 1 κούπα ζάχαρη
* 2 κούπες νερό
* ½ κούπα καρύδια, ψιλοκομμένα
*1/3 κούπας σταφίδες
* χυμό από 1 λεμόνι
* 1 κουτ. γλ. κανέλα

Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, χυμό λεμονιού και το νερό και αφήνουμε να βράσει.
Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει καλά το σιμιγδάλι .

Όταν έχουμε επιτύχει το σωστό χρώμα, προσθέτουμε τα καρύδια τις σταφίδες και την κανέλα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά στο σιμιγδάλι , ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις αρχίζει να πήζει, αποσύρουμε απο τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα της επιλογής μας.

Αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει πρίν σερβίρουμε .

No Comments Yet.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *